Salçalı Biftek benim çok sevdiğim bir yemek. Hem yapımı çok pratik hem de sofrada çok şık duruyor (fotoğraf biraz alelacele çekildiği için burada çok şık durmuyor tabi :) ). Ben dün 4 kişi için yaptım bu yemeği malzemeleri de ona göre yazıyorum ama siz daha fazla kişi için yapmak isterseniz malzemeleri ona göre arttırırsınız.
Malzemeler:
- 10 dilim dana kontrafile
- 2 adet domates
- 3 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, kırmızı pul biber ve kekik
- Sıvıyağ
Yapılışı:
- Önce biftekleri sıvıyağda arkalı önlü hafif kızartın.
- Temizleyip böldüğünüz biberleri bifteklerin üzerine dizin. Tencerenin kapağını kapatın.
- Biberlerin rengi sarıya dönünce halka halka doğradığınız domatesleri biberlerin üzerine dizin.
- Yarım kase (küçük) suyun içerisine 1 yemek kaşığı salça tuz, pul biber ve kekiği atın. Salça eriyeyene kadar çırpın.
- Hazırladığınız salçalı suyu tencerenin içine boşaltın ve orta ateşte pişirmeye devam edin. Biberler piştiği zaman yemeğiniz de pişmiş demektir.
0 yorum:
Yorum Gönder