21 Ocak 2008 Pazartesi

Salçalı Biftek

Salçalı Biftek benim çok sevdiğim bir yemek. Hem yapımı çok pratik hem de sofrada çok şık duruyor (fotoğraf biraz alelacele çekildiği için burada çok şık durmuyor tabi :) ). Ben dün 4 kişi için yaptım bu yemeği malzemeleri de ona göre yazıyorum ama siz daha fazla kişi için yapmak isterseniz malzemeleri ona göre arttırırsınız.

Malzemeler:

  • 10 dilim dana kontrafile
  • 2 adet domates
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, kırmızı pul biber ve kekik
  • Sıvıyağ

Yapılışı:

  • Önce biftekleri sıvıyağda arkalı önlü hafif kızartın.
  • Temizleyip böldüğünüz biberleri bifteklerin üzerine dizin. Tencerenin kapağını kapatın.
  • Biberlerin rengi sarıya dönünce halka halka doğradığınız domatesleri biberlerin üzerine dizin.
  • Yarım kase (küçük) suyun içerisine 1 yemek kaşığı salça tuz, pul biber ve kekiği atın. Salça eriyeyene kadar çırpın.
  • Hazırladığınız salçalı suyu tencerenin içine boşaltın ve orta ateşte pişirmeye devam edin. Biberler piştiği zaman yemeğiniz de pişmiş demektir.
Afiyet olsun :)

0 yorum: