22 Ocak 2008 Salı

Vücudunuzu Kışa Hazırlayın

Kardan Adam

İnsanlar yaz mevsimine girerken özellikle fazla kilolar ve selülit konusunda çok telaşlanıyorlar. Kendilerine bakıyorlar ve bütün bir yaz boyunca da herşeyi unutuyorlar. Oysa kışa girerken vücudun bakımdan geçmesi gerekiyor. Klassis Park Otel'in Sağlık Merkezi Müdürü Meral Vural bu konuda bilgi verdi ve ilk hatırlattığı fazla kilolar oldu: ‘‘Tatilde yapılamayan rejimlerin artık uygulanması şart. Diyetin yanısıra özel banyo bakımları da hayli yararlı

Özel küvetlerde hidro masaj ve yosunların yardımıyla hem zayıflamak hem de dolaşım sistemi dengesini düzeltmek mümkün. Özel yağlar da kullanılırsa, ciltteki gevşeme de tamir edilebiliyor. Su jimnastiği ve hafif egzersizler de kışa hazırlık bakımında hayli faydalı.’’

Eğer tatiliniz devam ediyorsa ya da sıcak bölgelere tatile gitmeyi düşünüyorsanız, tedbirinizi almalısınız. Bulutlu günlerde bile güneş yağı kullanılması gerekiyor. İki saatte bir kremlerin yenilenmesi şart. Ayrıca bazı ilaçlar güneş altında kişinin vücuduna zarar verebiliyor. Bu nedenle düzenli kullandığınız ilaçlar varsa, doktorunuza danışmalısınız. Kışın soğuk bir günde bile güneş yanığı ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle yanınıza güneş yanığı kreminizi almayı unutmayın. Dudak koruyucusu da kullanın.

Özellikle yaz boyunca sık güneş banyosu yapmış olanların ölü hücrelerden ve sert dokulardan kurtulabilmek için peelinge başvurması gerekiyor. Vural, ebegümeci ve ruskus özleri ile hazırlanan maskelerin vücudu çok iyi temizlediğini belirtiyor. Soğuk bandajlama sistemiyle bacaklardaki dolaşım hızlandırılabiliyor hem cildin elastikiyeti artırılıyor hem de fazla su atılabiliyor. Varis problemlerinde de kullanılabilen bu maskeler de yine yosundan elde ediliyor.

Göğüs bölgesi için de sıkıştırıcı kremlere, özel maskelere ve derin temizliğe ihtiyaç var. Özellikle dekoltenin bakımdan geçmesi şart.

Yüz için ise cildin elastikiyetini artırabilmek için nem takviyesinde bulunmak gerekiyor. Bunun için sayısız alternatif var. Vural, bitki özlerinden hazırlanmış kimyevi maddelerden uzak doğal ürünleri tavsiye ediyor. Güneş sonrası belirginleşen kırışıklıklar için ise deniz yosunları ve meyvelerden elde edilen asitler tercih edilebiliyor. Ayrıca sıcak ve soğuk yosun maskeleriyle vücuttaki toksinler temizlenebiliyor, su dengesi sağlanıyor ve fazla yağlar giderilebiliyor.

0 yorum: