31 Ocak 2008 Perşembe

Avonla Sağlığa Yolculuk Projesi

Ücretsiz Mamografi taramalarının yeni durağı İstanbul! Avon’la Sağlığa Yolculuk Projesi kapsamındaki ücretsiz mamografi taramaları İstanbul’da devam ediyor. 216 - 454 10 20 no’lu telefon numarasını arayan ilk 300 kadın ücretsiz mamografi taraması yaptırmaya hak kazanacak.
Türkiye’nin kadın sağlığı alanındaki en kapsamlı sosyal sorumluluk çalışmalarından biri olan Avon’la Sağlığa Yolculuk Projesi kapsamındaki ücretsiz mamografi taramaları İstanbul’da devam ediyor. Proje kapsamında 0216 - 454 10 20 no’lu telefon numarasını arayıp isim, soyisim, adres ve telefon bilgilerini bırakan 40 yaş ve üzeri ilk 300 kadın ücretsiz mamografi taraması yaptırmaya hak kazanacak.
Bugüne dek 13 ilde 4000’in üzerinde kadına ücretsiz mamografi taramasının gerçekleştirildiği ve gerekli durumlarda ek teşhislerinin de karşılandığı Avon’la Sağlığa Yolculuk Projesi kapsamında 2007 yılı sonuna kadar 1500 kadına daha tarama yapılması planlanmaktadır.

Meme Kanseri konusunda kadınların bilinçlendirilmesine verdiği desteği sürdüren Avon, gerçekleştirdiği ücretsiz mamografi taramalarının yanısıra Ağustos ayı itibariyle “Meme Kanseri Bilgilendirme Hattı”nı da hizmete açtı. Türkiye’de ilk defa Avon’un desteğiyle açılan ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu ile birlikte yürütülen Meme Kanseri Bilgilendirme Hattı’nı, 09:00-17:00 saatleri arasında 0800 314 99 99 nolu ücretsiz telefon numarasından arayan kadınlar, uzman hemşirelerden meme kanseri ile ilgili tüm sorularının yanıtlarını alabilecek ve meme kanseri ile ilgili gerekli dökumanlara rahatlıkla ulaşabilecekler.

24-09-2007 Tarihli Avonla Sağlığa Yolculuk Projesi Basın Bülteni.

Mamografi Taraması Nedir?
Mamografi taraması meme kanserinin erken teşhis edilmesini amaçlayan bir programdır. Henüz belirgin kanser belirtileri olmayan kadınlarda mümkün olan en erken zamanda kanser teşhisinin koyulması hedeflenmektedir.

0 yorum: