31 Ocak 2008 Perşembe

Dudağın incesi soğuk, kalını davetkâr

Uzmanlara göre kalın dudaklı olanlar seksi sayılırken ince ve kasılmış dudaklar soğuk ve davetkâr olmayan bir kişiliği yansıtıyor.

Dudakların bir dili olduğunu hiç düşündünüz mü? Yapılan bir araştırmaya göre dudaklar vücudumuzun en seksi uzvu ve ilk bakışta çekiciliğimizin en önemli unsurunu oluşturuyor.
İri dudaklı insanlar daha seksi kabul edilse de uzmanlar bunun da bir limiti olduğunu söylüyor. Kolajen veya implant ile aşırı derecede büyütülmüş dudaklar erkeklere itici gelebiliyor. Araştırmayı yürüten Kentucky'deki Louiville Üniversitesi'nden Profesör Michael Cunningham ve arkadaşları, gönüllü bir gruba kadın ve erkek yüzlerinin resimlerini gösterdi. Sonradan bir miktar değiştirilen bu yüzler arasında en çok seçilenler büyük dudaklılarınki oldu.
Tanımak istemiyor

Prof. Cunningham erkeklerin kadınların dudaklarında sıcaklık, cömertlik ve duyarlılık aradığını belirtiyor. Buna göre sıkıca kapalı dudakların sahipleri, karşılarındakini iyice tanımak isteği duymadığı intibası uyandırıyor. Kadınlara göre bir erkeğin dudakları çok efemine ve çok duyarlı bir görünümde olmamalı. Ancak yine de dudaklarda bir miktar cömertlik ifadesi de aranıyor. Örneğin Mick Jagger, Brad Pitt ve Johnny Depp kadınlar tarafından dudakları en çok beğenilen ünlüler arasında.
Prof. Cunningham, ''Dudaklar içtenlik ve cömertliğin derecelerini ifade ederler. Bir kişi sizi görmekten memnunsa içleri dolar ve renkleri koyulaşır. Hepimizin kendimize partner ararken baktığımız sıcaklık ve duyarlılığın en belirgin göstergesidir. İnce ve kasılmış dudaklar soğuk ve davetkâr olmayan bir kişilik arz ederler'' diyor.

Aşk öpücüğü

Louiville Üniversitesi'nde yapılan araştırma önümüzdeki hafta BBC radyosunun kanalında ''Öpüşme'' adlı programa da konu olacak. Bazı antropologlara göre öpüşmek koklamakla başlayan bir eylem. Bir başka teori öpüşmenin milyonlarca yıl evvel ağızdan ağıza beslenmeden (kuşlarda olduğu gibi) başladığını söylüyor. Sheffield Üniversitesi'nden psikolog Roy Levin'e göre öpüşmek sadece dudakların birleşmesi olarak görülmemeli. Levin, ''Dudaklarda dokunma ve basınç alıcıları vardır. Bunların uyarılma dereceleri beynimize bu öpüşmenin gayesi hakkında mesajlar gönderiyor. Böylece arkadaş ve ya aşk öpücüğü olup olmadığı anlaşılır'' diyor.

0 yorum: