31 Ocak 2008 Perşembe

Sarkan popolara asma yöntemi

Kaş, meme, yanak derken artık poposunun sarkıklığından şikâyet edenler de görünmeyen iplerle asma yöntemine başvuruyor.

Yerçekimi etkisi belli bir yaştan sonra vücudun birçok yerinde etkisini gösteriyor. Meme, popo ve yanaklar aşağıya doğru sarkmaya başlıyor...Yıllardır estetik cerrahinin çözmek için uğraştığı ''popo kaldırma''da yeni geliştirilen bir asma yöntemi ise yerçekimine karşı en etkili sonucu veriyor. Kısa sürede uygulanan, iz bırakmayan ve iyileşme sürecinin minimum ağrılı atlatıldığı bu yöntem sayesinde düşük, küçük ya da düz popolardan şikâyet eden kadınların sorunu da çözülmüş oluyor.
Uygulanan yeni yöntemin başta popo olmak üzere vücudun sarkan bölgelerinde başarılı sonuçlar verdiğini söyleyen Transmed Saç ve Estetik Cerrahi Kliniği'nden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Dr. Emirali Hamiloğlu, sorularımızı yanıtladı.

Popo asma tekniği kimler için önerilen bir yöntem?

Elbette zaman ve yerçekimiyle insan vücudu yaşlanıyor, buna kalçalar da eşlik ediyor. Popolar bir süre sonunda dolgunluğunu ve çıkıklığını kaybediyor. Bu sarkma süreci ani kilo değişiklikleriyle daha da hızlanabiliyor.
Yeni yöntem ise bize sarkık, küçük veya düz popoların tümüne uygulama yapmamıza imkân tanıyor. 18 yaş üstü sistemik bir hastalığı olmayan kadın veya erkek herkes, bu girişim için bir ideal adaydır.

Daha önceki uygulamalar sonrası başarısız olmuş vakalarda yapılabilir mi?

Popo kaldırmak için daha önce denediğimiz ve sonucundan çok memnun kalmadığımız birkaç yöntem vardı. Silikon takviyesi, yağ enjeksiyonu ve zaman zaman popo alt çizgisindeki bölgeye liposuction ile müdahale edip konturü netleştirmeye çalışıyorduk. Bunların arasında yağ enjeksiyonu en çok tercih ettiğimiz yöntemdi. İpleri estetikte kullanmaya başladıktan sonra ise iple asma tekniği uygulanmasına rağmen onunla da çok başarılı sonuçlar elde edilmedi.

Peki bu uygulamadaki iplerin farkı nedir?

Daha önce kullanılan ipler bu büyük bölgeyi taşıyamıyordu. Ama şu anda kullandığımız Dr. Serdev'in ipleri ve ipe uygun özel geliştirilmiş özel alet sayesinde çok kalıcı ve doğal sonuçlar izsiz olarak elde edilebiliyor. Bu yeni yöntemde kullanılan ipler iki yıl içinde vücut tarafından tamamen emiliyor, kayboluyor.

Kaybolan ipler popo dışında en çok hangi bölgelerde başarılı sonuç veriyor?

Yöntem aynı zamanda burun, elmacık kemikleri, boyun, kaş gibi yüz bölgelerinde de uygulanıyor. Özellikle yüz germe ameliyatı olmak için çok genç ama yüzünün genel yapısından memnun olmayan, cilt tipi olarak ince ve sarkmaya müsait yapıya sahip olan kişilerin tercih edeceği bir yöntem.
Yüz bölgesinde burun hariç boyun, kaş, ağız kenarları bir bütün olarak ele alındığı takdirde çok ciddi iyi sonuçlar elde ediliyor.
Burun ameliyatı olmak istemeyen ama burun kanatlarını daraltmak isteyen ya da burun ucunu kaldırmak isteyen kişiler, son derece etkili bir çözüm olan bu yöntemle çok kısa zamanda burnundaki değişikliği görme şansına sahip. Meme kaldırma için de bu yöntem uygulanıyor fakat kişinin meme büyüklüğü, sarkıklığı ve cilt yapısı burada büyük önem kazanıyor. Meme kaldırmada doğru hasta için iyi sonuçlar elde edebiliyoruz.

Yaz dönüşü, sonbahar ayları işlemin uygulanması için uygun bir dönem mi?

Yaz dönüşü oldukça uygun bir zamanlama. Bu yöntemi yaz aylarında da birçok hastaya gerçekleştirdik. Ama yazın özellikle uygulama sonrasında güneşten uzak durulması bazen hastalarımız için sıkıntı yaratabiliyor.

Yöntem nasıl uygulanıyor?

Yöntem, üç veya dört tane 2 - 3 milimetrelik kesiden girilerek gerçekleştiriliyor. Uygulama lokal anestezi altında 30 - 45 dakikalık bir sürede tamamlanabiliyor. İplerin geçmesini sağlayan özel bir alet ile cildin iki santimetre derinliğinden ip bir halka şeklinde poponun etrafında dolandırılarak bel bölgesindeki sağlam dokulara asılıyor. Kullanılan ipler 1-1.5 yıl sonra eriyerek kayboluyor ve dokunun taşındığı bölgede kaynayarak sabitleniyor.

İyileşme ne kadar sürede gerçekleşiyor?

Operasyondan sonraki 3 - 5 gün hafif bir şişlik ve seyrek olarak da hafif bir morarma olabiliyor. Hasta uygulama sonrasında bir hafta süreyle oturup kalkarken hafif bir acı hissedebilir. Bu da rutin ağrı kesiciyle kontrol altına alınabiliyor.

Hasta sonuçtan memnun kalmazsa popoyu eski haline döndürmek mümkün mü?

İplerde istenmeyen sonuç olduğunda geri dönülmesi mümkün oluyor.

İyileşme sürecinde giyilmesi gereken ya da dar jean gibi giyilmemesi gereken giysiler var mı?

Özel bir giysiye ihtiyağ duymuyoruz. Ancak uygulama sonrasında en azından bir ay kadar fazla dar kıyafetlerin giyilmemesi iyi olur.

Yöntemin kalıcılığı ömür boyu mu sürüyor?

İplikler kullanıldıkları yerde kalıcı etki gösteriyorlar. Bu etki 3 ile 5 yıl süre ile devam edebiliyor. Sonrasında istenildiği takdirde elbette tekrarlanabiliyor. Hatta genç yaşlarda birçok kez tekrarlanabiliyor. Genç yaşlarda cildin durumu daha iyi olduğu için ağırlıklı olarak genç ve orta yaşta çok daha iyi sonuçlar elde ediyoruz..

0 yorum: