22 Ocak 2008 Salı

Mucize kuruyemişler

Mucize kuruyemişler: Fındık
En sağlıklı atıştırmalıkların başında yer alan kuruyemişler, dozunda yenildiğinde neredeyse birçok hastalıktan koruyor, hatta derman ile oluyor.

İşte mucizevi etkileriyle kuruyemişlerimiz;


Fındık

Fındık ananas ile birlikte yenirse kalp çarpıntısını keser, böbrek zafiyetini ve idrar yanmasını giderir. Fındık, şeker veya bal ile macun yapılarak yenirse öksürüğü keser, bağırsakları kuvvetlendirir. Kalp sağlığını korur, kanseri önler, kolesterolü düşürür, şeker oranını ayarlar. Ayrıca kemik ve dişlerin gelişimi için gerekli çinko açısından en iyi besindir.

Ceviz

Kalp dostu olarak bilinen ceviz, cinsel gücü ve isteği artırır. Mikrop öldürücü, kan temizleyici ve kuvvetlendirici, yara kapatıcı faydaları vardır. Cildi besler ve cilt hastalıklarına karşı iyi gelir. Zekayı geliştirir.

Badem

Öksürüğü azaltır, balgam söktürür. Vücutta kan yapımını artırır. Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. Böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları yok eder.

Leblebi

Şişmanlatmaz, mide suyunu, asidini çekerek mide ekşimesini ve yanmasını önler.

Çam fıstığı

Şifa deposu olarak bilinir. Günde 100 gram tüketildiğinde günlük kalori gereksiniminin yüzde 20'si, proteinin, yüzde 33'ü, yağın yüzde 73'ü magnezyumun yüzde 28'i ve demirin yüzde 73'ünü karşılar. Kan şekerinin yükselmesini önler.

Ay çekirdeği

Tohumundan yağ elde edildiği için yetiştirilmektedir. Taşıdığı maddeler açısından kolesterol, yüksek tansiyon, anjin, damar sertliği, ateş, sinir bozukluğu ve sıtmaya iyi geldiği biliniyor.

Kuru incir

Şeker, organik asitler, sabit yağ, A, B, C vitaminleri içerir.ayrıca göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olduğu bilinmektedir.

Kuru üzüm

İçerdiği maddeler açısından en önemlisi glikozdur. Çok kuvvetli bir gıdadır. Üzüm ayrıca idrar artırıcı ve müshil etkilerde gösterir. Diş çürümesini engeller, Sindirim sorunu olanlara çok iyi gelir. Ayrıca unutkanlığa iyi gelir.

Keçi boynuzu

İdrar arttırıcı etkileri vardır. İshale ve şişmanlığa faydası vardır.

0 yorum: