31 Ocak 2008 Perşembe

Küçük göğüs kompleks nedeni

Küçük göğüs kompleks nedeni!
Estetik operasyonlar, özgüven eksikliği yaşayan bazı kadınların yürüyüşünü, bazılarınınsa tamamen hayatını değiştiriyor!

Estetik operasyonlarla kendini iyi hissedenlerin sayısı hiç de az değil. Dozunda bırakıldığı sürece özgüveni artırmada ya da yeniden kazanmada ameliyatlı ya da ameliyatsız yöntemlerin rolü büyük. Son yıllarda estetik operasyonların yaşının çok küçük yaşlara inmesinin en önemli nedenlerinden biri, küçük göğüs, kemikli burun, yağlı basenler gibi nedenlerin genç kızları komplekse sokması. Kendi bedeninden memnun olmayan genci yaşlısı tüm kadınlar, moral ve motivasyonu güzelleşme yolunda arıyor.Peki kadınlar hangi operasyonlarla kendilerini güzel ve iyi hissediyorlar? Özgüvenlerini ne tip yöntemlerle tazeliyorlar? Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, estetik operasyonlar ve özgüven ilişkisiyle ilgili sorularımızı yanıtladı.var.


Estetik operasyonlar özgüven sağlıyor mu?

Bir makyaj, kuaföre gitmek bile kadının o gün kendine olan güvenini artırıyor. Kadın nasıl ki güzel bir elbise giydiğinde kendini daha iyi hissediyorsa aynı şekilde bir dolgu yaptırdığında, kilosuna dikkat edip vücudunu şekle soktuğunda da kendini daha iyi hissedebiliyor.

Özgüven sorunu yaşayan kadınlar en sık hangi nedenlerle size başvuruyor?

Yaşa göre değişiyor. Genç yaşlarda yaptığımız ameliyatlar arasında meme birinci, burun da ikinci sırada geliyor. 45 - 50 yaşlarını geçen kadınlarda ise en çok motive eden ameliyatlar, yüzdeki yaşlılık belirtilerinin giderilmesi oluyor.
18 - 25 yaş grubunun, meme protezi ve burun ameliyatları için başvurmasının nedeni, bu gruptakilerde özgüveni sarsan iki faktörün olması. En önemli neden, genç kızların göğüslerinin küçük olması ve burunlarının şeklinin bozuk, iri, kemikli olması.

Hasta size başvurduğu zaman bir özgüven sorunu gözlüyor musunuz?

Bunu çok rahat gözlemliyoruz. Ayrıca basenlerinde, karnında aşırı yaÇ birikmesi olan genç kızlarımız çok rahat mayo giyip denize giremiyorlar. Elbise giydiklerinde memesi küçükse onu telafi etmek için takviyeli sütyenler giyiyorlar. Memesi büyük olanlar da kambur yürüyor. Şişmansa giydiği hiçbir elbise kendisine yakışmıyor diye yakınıyor.
Bazı kilolar zayıflamakla da geçmiyor biliyorsunuz. Liposuction dediğimiz yaÇ aldırma yöntemleri kullanıldığında vücut daha iyi bir şekle giriyor.

Kadınların özgüveni üzerinde en etkili yöntem hangisi?

En çok etki yapan, meme protezi ameliyatları. Çünkü meme kadının ikinci cinsel organı, kadınlığı belirleyen bir şey. Memenin olmaması genç kızda büyük bir kompleks ve psikolojik yetersizlik yaratıyor. Örneğin erkek arkadaşıyla çok rahat ilişki kuramıyor veya evlendiği zaman kocasıyla sorun yaşıyor. Kendisinde birtakım eksiklikler hissediyor. Karanlıkta soyunuyor mesela ya da eşinin yanında giyinmiyor. Ama protez taktığımız andan itibaren muazzam bir özgüven kazanıyor. Yürümesi bile değişiyor.

Peki burun ameliyatları ve liposuction nasıl bir değişim sağlıyor?

Burun yüz ifadesini çok fazla değiştiriyor. Bu da kişinin hayatında inanılmaz bir düzelme yaratıyor. Liposuction da yine aynı şekilde. Bizim hastalarımızın bir kısmı eşinden ya da sevgilisinden ayrılanlardır. Bu kişiler hemen kendilerine bir çeki düzen verme ihtiyacı hissederler.
Ameliyat kararı önemlidir. Bazı hastaları vazgeçirmeye çalışıyoruz.

Orta yaş sonrasında neler yaptırılıyor?

Daha ileri yaşlara gelindiğinde memelerin toparlanması ve vücut şeklinin düzeltilmesi, kaşların kaldırılması, botoks gibi işlemler için başvuruluyor.

Estetik operasyonlardan sonra eşini, işini veya sosyal statüsünü değiştirenler var mı?

Tabii ki kendini daha güzel bir şekle soktuktan sonra eş bulma şansı, ona göre daha iyi muhitlere girme şansı artıyor. Mesela sanatçılar arasında meme protezi, burun, liposuction yaptırmayan çok az kişi var. Yaptırmayanlar kolay kolay bir yerlere gelemiyor.
Kendine bakan kişi tabii ki daha iyi iş bulma ve eş bulma şansına sahip. Bir araştırmada güzel kadınların daha kolay iş bulduğu saptanmıştı.

Erkekler yüz gerdiriyor Erkeklerde bir özgüven sorunu var mı kendilerini beğenme konusunda?

Erkeklerde kepçe kulak sorununu takanlar çok oluyor. Yine bel bölgesinde aşırı yağlanma sorunları var. Orta yaşlı erkeklerde yaşlılık belirtilerinin giderilmesinde son zamanlarda yaygınlaşan bir durum var. Yönetici konumundaki erkekler, yaşlanma belirtileri ortaya çıktığı zaman daha genç daha dinç görünmek istiyorlar. Çünkü yöneticilikte inanılmaz bir rekabet var. ''Bu artık yaşlandı, işe yaramaz'' demesinler diye bize gelip muntazam botoks yaptıranlar var. Yüz gerdirenler, liposuction yaptıranlar

0 yorum: