22 Ocak 2008 Salı

Senin selülitin hangisi

Senin selülitin hangisi?
Selülitlerinden kurtulmak isteyenler önce ne tür bir selülite sahip olduğunu öğrenmelisiniz.

Fransız doktorlarkadınlarınkorkulu rüyası selülitlerden kurtulmaları için önce türünü belirlemeleri gerektiğini söyledi. Şişmanlıkla mücadele, diyet, menopoz dönemi problemleri, hormon rahatsızlıkları, ameliyatsız gençleşme gibi konularda faaliyet gösteren Londra'nın önde gelen kliniklerinden Radical Beauty Medical'ın doktorları 'Önce selülit tipinin bilinmesi gerekir. Ardından tedavi yapılmalıdır.Kadınların hemen hemen hepsi her cins selülite diyet yapıyorlar. Ancak bu diyetlerin hiçbir faydası olmuyor' dedi.


Üç farklı tipi var

Hastalarına çözüm üretmeye çalışan Fransız doktor Daniel Sister ve estetik uzmanı Alain Butnaru selülitin vücutta üç faktörden oluştuğunu (yağ, su, deri altı liflerinde meydana gelen değişim) hatırlatarak türlerine göre farklı tedavi yöntemlerinin uygulandığını bildirdiler. Dr. Sister selülitli kadınların kendi kendilerini tedavi edebileceklerini hatırlatarak, 'Burada önemli faktör yağ tabii ki. Deri altındaki yağ birikimi türü hangi tip selülite sahip olduğunuzu belirler. Farklı türlere değişik tedavi yöntemleri uygulayabilirsiniz. Yağlı, süzme ve lifli olmak üzere üç tip selülit vardır' dedi.

Şıklara bakıp karar verin

Hangi tür selülite sahip olduğunuzu bulmanıza yardımcı olacak ipuçları:

1.Tip

● Birkaç kilo fazlanız var.
● Kilo probleminiz her zaman vardı.
● Selülitiniz yumuşak, kaygan ve adeta koyu bir muhallebi görünümünde. Kolayca parmaklarınızın arasında sıkıştırabiliyorsunuz.
● Selülitler vücudunuzun alt ve üst kısımlarına eşit dağılmış.

2.Tip

● Bacaklarınız kalın, şiş ve varisli. Arada sırada kramp giriyor.
● Reglinizden evvel kendinizi balon gibi hissediyorsunuz.
● Yazın ayaklarınız daha da fazla şişiyor.
● Ayak bilekleriniz ve baldırlarınız kalın.
● Vücudunuzun alt kısmı, üstüne nazaran daha sıkı.
● Parmağınızı baldırınıza bastırınca deri çöküyor ve bir süre öyle kalıyor.

3. Tip

● Selülitleriniz sert ve bastırınca acıyor, daha çok baldırlarınızda ve dizlerinizin arka kısmında toplanmış durumda.
● Deriniz beyazımsı, kuru ve hassas.
● Göğüs kısmınız dar ve kilo verdiğinizde bunlar üst kısımdan
gidiyor.
● Selülitleriniz uzun zamandır var ve ne yaparsanız yapın onlardan kurtulamıyorsunuz.
● Selülitlerinizin görünümünü regl dönemlerinize göre değişmiyor.

Cevaplarınızın çoğu:

1. tipe aitse selülitleriniz 'Yağlı' cins
2. tipe aitse selülitleriniz 'Süzme' cins
3. tipe aitse selülitleriniz 'Lifli' cins

Tipine göre tedavi

1. Tipin tedavisi: Uzun ve hızlı yürüyün

Ne yapmalı:

Spor yapın, özellikle uzun ve hızlı yürüyün. Kızarmış ve beyaz şekerli yiyeceklerden uzak durun. Aşağıdaki mineralleri bol bol almaya özen gösterin Çinko: Protein, deniz mahsulleri, süt, sarımsak, bezelye, lahana Bakır: Tavuk, yumurta, kabuklu deniz mahsulleri, mantar, pırasa, sarımsak, bezelye, limon, armut, avokado Selenyum: Et, balık, yumurta, ıspanak, mantar, pırasa C Vitamini: Kivi, portakal, limon , maydanoz, çilek E vitamini: Kırmızı biber, lahana, rezene. Diyetle giderilebilecek yegâneselülit tipi bu. Diyetle






vücudunuzda insülin salgılanmasının düzenlenmesi gerekiyor. Kahvaltı: Yağsız çökelek, bir yumurta, katı peynir, tavuk eti, kepekli ekmek Öğle ve akşam yemeği: Karışık salata veya patatessiz ve kabuklu deniz mahsulü içermeyen bir çorba, yağsız et, tavuk balık, kahvaltıda yenmemişse 1 yumurta, yeşil sebze, sabah kahvaltısı listesinden 1 çeşit, 1 dilim kepek ekmeği veya haftada 1 kere olmak şartıyla, az pilav, mercimek, haşlanmış patates yiyebilirsiniz.

2. Tipin tedavisi: Aerobikten uzak durun

En çok görülen selülit tipi. Bacaklarda kramplar, örümcek ağı gibi kılcal damarlar , morartılar görülüyor. Vücut sürekli su topluyor. Stres ve hormon değişiklikleri durumu daha da kötüleştiriyor.

Ne yapmalı?

Selülitlerden kurtulmak için diyet yapmayın. Çünkü bir faydası olmaz. Bol bol üzüm, portakal, greyfurt, karnabahar yiyin C ve E vitamini alın Bol bol su için ama azar azar Spor: Yürüyüş yapın, yüzün, golf oynayın. Bisiklet kullanın ama tenis, squash ve hızlı aerobikten uzak durun. Yüksek ökçe ayakkabı ve çorap giymeyin, ayak ayak üstüne atmayın, alkol ve sigaradan uzak

durun

Tedavi:

Lenflerin boşaltılması, bitki özleriyle tedavi, masaj ve

kremlerle kan dolaşımının düzeltilmesi, mezoterapi, hormonların kontrol edilmesi ve düzenlenmesi gerekir.

3. Tipin tedavisi

Çok kilolu değilseniz diyet yapmanın bir yararı olmaz. Vücudunuza bol miktarda amino asit, kolejen ve yeni deri altı lifleri sağlayacak protein gerekli. Et, balık ve tavuk tüketin. Kükürt ve antioksidan, C ve E vitamini, karoten, çinko ve selenyum alın.

Ne yapmalı?

Her gün bol bol su için.
Spor: Deri ve kaslarınızı kuvvetlendirecek her tür spor öneriliyor .
Tedavi : Uzmanların hazırlayacağı özel mezoterapi kokteyli, masaj iyi sonuç veriyor.

0 yorum: