31 Ocak 2008 Perşembe

Sihirli makyajla büyüleyin

Başarılı bir makyajın sırrı, en iyi kozmetik ürünleri ve renkleri kullanarak görüntünüzü nasıl değiştirebileceğinize bağlıdır.
Başarılı bir makyajın sırrı, en iyi kozmetik ürünleri ve renkleri kullanarak görüntünüzü nasıl değiştirebileceğinize bağlıdır.

En iyi ürünleri satın alın, tekniklerini geliştirin ve en mükemmel görüntüyü yakalamak için farklı şeyler deneyin.Kadınların çoğu makyaj konusunda kararsızdır. Çünkü hangi renklerin onlara uyduklarını veya hangi makyaj yönteminin onlara en uygun görünümü kazandıracağından emin değildir. İyi bir makyaj deneyime dayalıdır. Size en iyi neyin yakıştığını deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz. Cilt tonunuza ve saç renginize göre en uygun ürünleri seçtikten sonra makyaj sizin için çok kolay bir işleme dönüşecektir.


Cildinizin 'sıcak' veya 'soğuk' olduğuna karar vermek biraz daha çalışma gerektirir. Bunun için aynaya bakın ve bir elinize bir parça altın, diğer elinize de bir parça gümüş alarak yüzünüzün yanında tutun. Doğru metal cildinize parlaklık kazandıracaktır, uygun olmayan metal ise sönük durmasına neden olacaktır. Eğer altın cildinize daha uygunsa siz 'sıcak' grubundasınız ve eğer gümüşün daha uygun olduğunu düşünüyorsanız 'soğuk' grubuna dahilsiniz demektir.

Pudra olmazsa makyajınız bitmez

DOĞRU pudrayı dikkatli bir şekilde uygulamak makyajınızın son halini almasını sağlayacaktır. Pudra cildinizdeki yağı emer ve parlak beneklerin görünmesini engeller. Doğru renk tonunu bulmak için çene çizginize bir parça pudra sürerek deneyebilirsiniz.

Uygun fondöteni nasıl bulursunuz?

FONDÖTEN denerken gün ışığında olmaya özen gösterin. Fondötenleri elinizde veya bileklerinizde denemeyin. Bu bölgeler cildinizden farklı renklere sahiptir. Cildinizde 'kaybolan' fondöten sizin için doğru ürün olacaktır. Fondöteni noktalar halinde dağıtıp önceden nemlendirdiğiniz bir süngerle yayın.

Ufak dokunuşlarla büyüleyici gözler

GÖZ makyajında kaşlar da çok önemlidir. Kaşlarınız, yüzünüze dengeli bir bakış kazandırabilir. Kaşlarınızı pudra ve kalemle belirginleştirebilirsiniz. Göz kalemi de gözlerinizi ortaya çıkarmak için en kolay ve en etkili yöntemdir. Maskara da kirpiklere büyüleyici bir güzellik kazandırır.

Rujla dikkatleri dudaklarınıza çekin

5000 yıldır kadının dostu olan ruj, yüzünüze renk katmak için en kolay yoldur. Dudak kalemleri ruju uygulamadan önce, dudaklarınızın hatlarını belirginleştirmenize yardımcı olur. İster inanın ister inanmayın herkes kırmızı ruj kullanabilir. Başarının anahtarı, size uygun doğru gölgelemeyi yakalamakta yatar.

0 yorum: