21 Ocak 2008 Pazartesi

Fırında Et Sote

Bu kadar yemek blogu varken ve onlar çok güzel yemekler yaparken insan tarif koymaya çekiniyor. Bu yemeğin adı da aslında böyle değil yani ben adını bilmiyorum ama Et sote gibi olduğundan ve fırın poşetinde pişirildiğinden böyle bir isim koydum. Çok pratik ve bence çok lezzetli bir yemek. İşte tarifi:

Malzemeler:

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 adet kabukları soyulmuş domates
  • 3-4 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yağ
  • Tuz
  • isteğinize göre baharat
  • 2-3 diş sarımsak

Yapılışı:

Öncelikle yağı, eti, küp küp doğradığınız domatesleri, iri iri kestiğiniz biberleri, tuzu, salçayı, sarımsakları ve arzu ettiğiniz baharatları bir kabın içinde iyice karıştırıyorsunuz. Onsan sonra bu karışımı fırın poşetine koyup, ağzını bağlıyorsunuz. Poşetin bir kaç yerine bıçak ucuyla kesikler attıktan sonra 200 derece fırında 1 saat pişiriyorsunuz (turbo fırınlar için). İşte bu kadar.

Afiyet olsun :)

0 yorum: