22 Ocak 2008 Salı

Cilt Vitamin Kazanmalı

Cilt Bakımı

Fransız doktorlar C ve E vitamininin, doğrudan yüze sürülünce kırışıkların oluşmasını azalttığını, mevcut olan kırışıklıkları da yok ettiğini saptadılar.

Uzman Doktor Serge Hercberg başkanlığındaki grubun bu ilginç araştırmasının sonuçları dün açıklandı. Dr. Hercberg, ‘‘Anti-oksidan C, E vitaminleri ve beta caroten içeren ürünü cilde sürünce müthiş sonuçlar elde ettik. Cilde en uzun süreli, en ciddi zararı veren güneş ışınlarına karşı da etkili olduğunu gözlemledik. Kırışıklıklar siliniyordu’’ dedi.

160 kadında incelendi

Dr. Hercberg araştırmayı 160 Fransız kadını üzerinde yaptı. Kadınlar dört gruba ayrıldı. İlk grup vitaminleri hap olarak aldı, ikinci grup ise vitaminli ürünü cildine sürdü. Diğerleri ise ya cilt altına zerketti ya da sahte ilaçları yani plaseboları denedi. Anti oksidan vitaminlerle cilt ilişkisi 18 ayı aşkın bir süre incelendi.

Sonuç şaşırtıcı

Dün bir bildiriyle açıklanan sonuç şaşırtıcıydı. Mucize ürün, yeni kırışıkların oluşmasını yüzde 23 oranında azaltırken, mevcut kırışıklıkları da yüzde 8 oranında yok etti. Konuyla ilgili araştırmaların sürdüğünü kaydeden uzmanlar, verilerini gelecek ay uluslararası dermatoloji toplantılarına sunacaklarını bildirdiler.

En kapsamlı araştırma

Araştırmaya çeşitli sektörlerden temsilciler katkıda bulundu. Amerikan kozmetik devi Estee Lauder vitaminli ürünü sağladı ve uzmanları da incelemelere destek verdi. Araştırma, Avrupa'da beslenme ve sağlık konulu, 8 yıldır süregelen, 15 bin kişinin katıldığı en kapsamlı incelemenin bir parçasıydı.

0 yorum: