22 Ocak 2008 Salı

Cilt Lekelerine Dikkat

cilt1.jpg
Dr. Hasibe Özkılıç yaptığı açıklamada, vücuttaki beyat lekelerin 'lupus' hastalığının habercisi olabileceğini söyledi. Bu hastalıkta, cildin üzerinde pullu, kelebeğe benzeyen lekelenmeler oluştuğunu kaydeden Özkılıç, bunun da bağışıklık sistemindeki sorundan kaynaklandığını ifade etti. Özkılıç, "Beyaz lekeler 'maling melanoma' denilen, karışık renkli, kenarları düzensiz görünümlü benlerle ortaya çıkan deri tümörüne de yol açabiliyor. Vitiligoda ise, vücudun değişik bölgelerinde normal cilt renginden çok daha açık tonda önceleri küçük sonları giderek büyüyen lekeler oluşuyorve bu lekeler bazen yarım santimetreye kadar ulaşabiliyor” dedi.

Özellikle kol ve bacaklarda ileri yaşlarda ortaya çıkan beyaz lekelerin lupus hastalığından kaynaklanabileceğini ifade eden Özkılıç, beyaz lekelerin kadınlarda erkeklere oranla daha yaygın görüldüğünü ancak beyaz lekeli mantar hastalığının erkeklerde daha sık göründüğünü belirtti.

İNDİRİMDEN ALDIĞINIZ ÜRÜNLERİ YIKAMADAN GİYİNMEYİN

Özellikle indirimli satışlardan alınan, çok sık giyilip çıkarılan kıyafetlerin mutlaka yıkanması gerektiğini belirten Özkılıç, ürünlerin özellikle iç yüzlerinden ütülendikten sonra giyilmesi gerektiğini söyledi.

Mantar enfeksiyonunun mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini kaydeden Özkılıç, “Derinin ph dengesi bir defa bozulduysa, bundan sonra da bozulabiliyor. Mantara karşı her yıl yaz mevsiminden önce koruyucu tedaviler vermek gerekiyor. Ayrıca çamaşırların iç yüzünden ütülenmesi mantarın bulaşmaması açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

0 yorum: