21 Ocak 2008 Pazartesi

Cildinizi Sonbahara Hazırlayın

Malum yaz bitti ve güneşin yıprattığı cildimizi bakım yaparak toparlama vakti geldi. Aslında aşağıda sayacağım maddeleri sadece yaz bitiminde yapmak yerine, bakım rutinimiz haline getirirsek cildimiz gün geçtikçe daha parlak ve pürüzsüz hale gelecektir.

  • Öncelikle şunu belirtmeliyim ki cildimizi sadece yazın değil kışında güneşten korumalıyız. Eğer gün içinde uzun saatler dışarıda kalıyorsanız güneş koruyucunuzu her iki saatte bir yenilemelisiniz.
  • Cilt tipine uygun ürünlerle sabah-akşam düzenli olarak temizlenmeli ve nemlendirilmeli. Eğer bu çok düzenli bir şekilde yapılırsa cilt kurumaz ve dolayısıyla kırışıklık, siyah nokta ve pütür gibi sorunlar ortaya çıkmaz.
  • Cilt kendini aşağıdan yukarıya doğru yenilemeye başlar. Bu yenileme sürecine katkıda bulunmak için peeling ile ölü derinin atılımı hızlandırılabilir. Böylece cilt maskeye hazır halede gelmiş olur. Peeling için en uygun zaman banyo sonrasıdır çünkü gözenekler iyice açıldığından cilt hem peelinge hem de maskeye daha iyi sonuç veriyor. Peeling yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer konuda sivilceye bölgeye uygulamamanız. Aksi takdirde sivilceyi yayabilirsiniz.
  • Son aşama olarak cilde nem maskesi uygulanmalı

0 yorum: