21 Ocak 2008 Pazartesi

Yumuşacık ellere sahip olmak için harika formüller

Tarçınlı el banyosu
2 fincan su
1 fincan süt
1 ya da 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tarçın

Tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırarak mikrodalga fırına koyun ve 20 saniye ısıtın. Çıkardıktan sonra ellerinizi karışımın içinde 10 dakika bekletin. Süre tamamlandıktan sonra ılık su ile durulayın ve kurulanın. İsterseniz karışıma nemlendirici ekleyebilirsiniz. Bu bakım ellerinizi yumuşacık yapacaktır. Aynı formülü ayaklarınız için de uygulayabilirsiniz.

El peelingi
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı %30 yağ içeren krema (whipping cream)
2 damla limon yağı

Tüm malzemeleri küçük bir kasede iyice karıştırın. Ellerinizi yıkayın fakat kurulamayın. Elde ettiğiniz karışımı masaj yaparak ellerinize sürün. Dilerseniz aynı işlemi ellerinizden başlayarak dirseklerinize kadar uygulayabilirsiniz. Ardından 5 dk bekleyin ve ılık su ile durulanın. Nemlendirici sürerek peeling işlemini tamamlayın. Manikürden önce bu peelingi yapmanız çok faydalı olacaktır.

Yumuşacık eller için sihirli formül
1/2 avokado
1/2 fincan hindistan cevizi sütü
1/4 fincan saf hindistan cevizi yağı
1 yemek kaşığı çatalla ezilmiş çilek
2 damla limon yağı

Avokadoyu çilekle birlikte karıştırarak iyice ezin. Üzerine hindistan cevizi yağını ve hindistan cevizi sütünü ekleyin. Son olarak limon yağını katın ve iyice karıştırın. Karışımı geniş bir kasenin içine boşaltarak ellerinizi karışımın içinde 10 dk bekletin. Ardından ılık su ile durulanın ve içeriği zengin bir nemlendirici sürün.

0 yorum: