21 Ocak 2008 Pazartesi

Mineral Makyaj Nedir? Ve Kullandıktan Sonraki İzlenimlerim

Sevgili Laçin'in yazdığı yazıdan sonra ben de Everyday Minerals'in numunelerinden sipariş verdim ve sekiz gün sonra geldiler. Daha önceden "mineral makyaj" hakkında çok fazla bilgim yoktu. Nedir ne değildir diye öğrenmek için biraz araştırdım. Benim gibi merak edenler olabilir diye yazıyorum:

Esasında Mineral makyajın geçmişi 30 yıl öncesine dayanıyor ama halkın ilgisini son yıllarda çekmeye başladı. Mineral makyajın ana felsefesi "cildin doğal fonksiyonuna zarar vereceği bilinen hiç bir maddeyi kullanmamak". Onu benzersiz kılan özelliği ise gözenekleri tıkayan pudra ve kanserojen madde içermiyor olması.

Titanyum Dioxide, çinko asit ve demir oksit gibi mineraller saf renklendiricilerle karıştırılarak cildin güzelleşmesi sağlanıyor. Titanyum ve çinko doğal uyarıcılar yani cildi rahatlatmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı oluyorlar. Demir oksit ise SPF 15 veya 20 taşıyan doğal güneş koruyucusu ve standart makyajın aksine mineraller bakterilerin çoğalmasını engelliyor.

Hızlı uygulama: Çoğu mineral fondötenler 4'ü 1 aradadır; fondöten, kapatıcı, pudra ve güneş koruyucu. Bu da makyaja ayıracağınız sürenin kısalması demek. Bu ürünü daha kolay hale getiren diğer bir özelliği ise makyaja yeni başlayanlar için uygulaması oldukça kolay olması, uzmanlar için ise meydan okumasına olanak sağlaması. Ürünleri ne kadar uygularsanız o kadar fazla renk, kapatıcılık ve güneşe karşı korunma elde ediyorsunuz. Yani ürünleri uygularken el becerinizi ve renk sağduyunuzu sonuna kadar kullanabilirsiniz.

Şu da bir gerçek ki kadınların çoğu mineral makyajdan vazgeçemem diye düşünürken, bir kısmı da kalıp gibi durduğunu ve ciltte kuru bir his bıraktığını söylüyorlar. Bunu hissedenler için uzmanların önerisi ürünü daha az uygulamak veya uygulamadan önce nemlendiricinizin iyici emilmesini beklemek.

Mineraller hafif ve uygulaması kolay olmasının yanı sıra size doğal bir parlaklık verirler. Mineral makyajın diğer bir özelliği ise suya dayanıklı olması. Yağmurlu, karlı havada veya ağladığınızda akmayacağından emin olabilirsiniz. En güzeli ise gün içinde yüzmeye gidiyorsanız mineral makyaj ürünleri 80 dakikaya kadar suya dayanabiliyor.

Son olarak, mineral ve geleneksel makyajı karşılaştıracak olursa, mineral makyajı standart makyajdan ayıran en temel özellikleri cildin nefes almasına olanak sağlaması, doğal güneş koruyucusudur ve cildinizi sivilce, egzama ve sedef hastalığınızdan koruması.

Bunları okuduktan ve araştırdıktan sonra mineral makyaja daha fazla yaklaşmaya başladım. Everday Minerals'i kullandıktan sonra standart makyajla karşılaştırdığımdaki izlenimlerim:

  • Mineral makyaj inanamayacağınız kadar hafif. Standart makyajda fondöten sürdüğüm zaman yüzümde kalıp varmış gibi hissediyordum ama mineral makyajta cildimde hiç bir şey yokmuş gibiydi.
  • Hafif olmasının yanı sıra bir o kadar da kapatıcı özelliği var.
  • Sabah uygulamama rağmen akşam hala yüzümde duruyordu.

0 yorum: