21 Ocak 2008 Pazartesi

Karışık maske tarifleri - 2

Yumurta sarısı maskesi: Bir adet yumurta sarısını iyice çırptıktan sonra cildinize pamuk yardımıyla sürün. 15 dk sonra soğuk su ile durulanın. Bu maske cilt için harikadır. Gözenekleri sıkılaştırırarak, cilde gerginlik verir.

Büyülü bahçe maskesi
1/2 papaya
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı bal

Malzemeleri karıştırarak temiz yüze uygulayın. 10 dk sonra durulayın. Papaya enzimleri cildi yumuşatarak cildin yüzeyindeki ölü hücreleri ortadan kaldıracaktır.

Ayak maskesi
1/2 fincan yulaf unu
1/2 fincan mısır unu
1/2 fincan kalın taneli tuz
1/2 fincan kokusu vücut losyonu
4 yemek kaşığı aloe vera jeli

Geniş bir kasede tüm malzemeleri karıştırın. Ardından elde ettiğiniz maskeyi ayağınızın altına sürerek, ayak parmaklarından ayak bileklerine kadar ovalayarak sürün. Sonra ılık suyla ayağınızı durulayın. Aynı işlemi diğer ayağınıza da uygulayın.

Yüze ışıltı veren maske
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı ılık süt
1 tatlı kaşığı bal

Malzemeleri birbirine karıştırarak, elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze ve boğazınıza uygulayın. Uzanarak 20 dk bekleyin. Ardından ılık su ile durulanın. Cildiniz ışıl ışıl olacaktır.

Donmuş yumurta & Bal maskesi (cildi nemlendirir ve pürüzsüzlük verir)
1 yumurta
1/2 fincan hindistan cevizi yağı
1 yemek kaşığı bal

Yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Ardından üzerine hindistan cevizi yağı ile balı yavaşça dökerek ekleyin. Karışarak mayonez kıvamına geldikten sonra maskeyi küçük bir kaseye koyarak bir gece buzlukta bekletin. Ertesi gün karışımı yüzünüze sürerek 5-10 dk bekleyin. Ardından ılık su ile durulanın. Geri kalan maskeyi ağzını plastik folyo ile kaplayarak buzlukta bekletebilir ve başka zaman kullanabilirsiniz.

0 yorum: