21 Ocak 2008 Pazartesi

Eyeliner nasıl sürülür?


60'lı yılların makyajını çok beğenirim. Pembe bir allık, doğal görünümlü bir ruj, rimel ve ince bir eyeliner'la belirginleştirilmiş gözler... Bence eyeliner eğer yakışan kişiye ince çizgi halinde, abartmadan sürülürse çok hoş duruyor. Instyle dergisinde kolayca nasıl sürüleceği anlatılmış ben en kısa zamanda deneyeceğim. Belki siz de denemek isteyebilirsiniz diye size de yazıyorum:

Makyöz Çiğdem Yartaşı eyeliner sürmenin ilk başlarda biraz zor olmasına rağmen pratik yapıldıkça elin alışacağını söylüyor. Yartaşı " eyeliner'ın göz kapağında dağılmaması için ilk yapmanız gereken biraz pudra ya da toz far sürmek. Eğer eliniz kalem çekmeye alışkınsa önce göz kapağınıza ince bir kalem çekin. Daha sonra bu çizginin üzerinden geçerek eyeliner sürmeyi deneyin" diyor. Yartaşıi eyeliner'ı kolayca sürebilmek için göz kapağının bir ucundan diğer ucuna tek hamlede sürmek yerine önce ortasından dışına doğru ince bir çizgi çekmeyi öneriyor. Daha sonra gözün iç kısmından ortasına doğru çizgi çekerek eyeliner'ı tamamlamamızı öneriyor.

Eğer uygulamalı olarak görmek isterseniz eyeliner'ın nasıl sürüleceğini gösteren bir video buldum. Ona da buradan ulaşabilirsiniz.

0 yorum: