30 Kasım 2009 Pazartesi

Mide dostu bitkisel karışımlar

atkuyruğu buğu kompresi, aynısafa merhemi, beslenme alışkanlıkları, bitkisel karışımlar, bitkisel kürler, ekşi yonca özsuyu, ısırganotunun yararları, İsveç şurubu, İsveç şurubu kompresi, mide ağrıları, mide ağrısı, mide dostu bitkiler, mide kanseri, mide kanserinden korunmak, mide kanserinden koruyan bitkiler, mide sağlığı, midedeki sağlık problemleri, özsu karışımı, sinirliot yaprakları, sinirliotun yararları, taze ısırganotu

Vücudumuzun hassas organlarından olan mide, beslenme alışkanlıkları nedeniyle birçok hastalıkla karşı karşıya kalabiliyor. Uzmanlar, mide sağlığının korunması ve midedeki sağlık problemlerinin giderilmesi için bitkisel kür ve bitkisel karışım tavsiyelerinde bulunuyor. İşte mide dostu bu bitkisel karışımlar…

Bitki karışımı

Mide kanserinde günde 6-8 bardak ısırganotu, aynısafa eşit karışımının çayı içilmelidir. İnce kıyılmış bu bitki karışımından yarım tatlı kaşığı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Önerilen çay miktarı gün boyuna yayılarak (örneğin 15-20 dakikada 1-2 yudum), sıcak olarak yudumlanır.

Özsu karışımı

Taze toplanan ısırganotu ve sinirliot yaprakları iyice yıkanıp ince kıyıldıktan sonra uygun bir meyve sıkacağına atılarak özsuları elde edilir. Bu özsu karışımından saatte 1 yemek kaşığı, aynı miktarda suyla inceltilerek alınır. Mevsim nedeniyle herhangi bir bitki bulunamıyorsa, bulunabilen bitkilerin özsuyu kullanılabilir.

Ekşi yonca özsuyu

Başlangıçta önerilen çay karışımının her bir bardağına (eğer kanser başlangıç aşamasında ise), taze sıkılmış ekşi yonca özsuyundan 3-5 damla eklenir. Taze toplanan bitki yıkanır ve hemen suyu çıkartılır.

İsveç şurubu kompresi

Her gün 4 saat süreli İsveç Şurubu kompresi mide bölgesine uygulanır. İsveç Şurubu’nun içeriğindeki alkolün deriyi kurutmasını önlemek için, kompres bölgesi önceden aynısafa merhemi ile iyice nemlendirilir. Sonra yeterli büyüklükte bir pamuk parçası İsveç Şurubu’yla nemlendirilir ve mide bölgesine yatırılır. Kompresin üstüne bir tabaka kuru pamuk konulup sarılır.

Aynısafa merhemi

Bir tavanın veya tencerenin içinde kızdırılan 250 gr saf domuz yağına (kaz yağı veya tereyağı da olabilir) 2 avuç dolusu ince kıyılmış taze aynısafa bitkisi (çiçek, yaprak, sap) eklenir.

Kızartma yapar gibi, 2-3 dakika boyunca kabın içindekiler karıştırılır ve ocaktan indirilerek, üstü kapalı biçimde ertesi güne kadar serin bir ortamda bekletilir. Ertesi gün kap yeniden ocağa koyulur ve yağ iyice akışkan hale gelene kadar ısıtılır, bir tülbentten geçirilerek süzülür ve kapaklı temiz merhem kaplarına aktarılıp, buzdolabında saklanır.

Atkuyruğu buğu kompresi

Bu hastalıkta, günde iki kere 2 saat süreli atkuyruğu buğu kompreslerinin mide bölgesine uygulanması önerilir. İki avuç dolusu ince kıyılmış atkuyruğu (taze bitki daha etkilidir), içinde su kaynayan bir tencerenin üstüne oturtulmuş olan süzgece konulur ve tencerenin üstü örtülür.

Buhar bitkileri ısıtır ve yumuşatır. Yumuşayan sıcak bitkiler temiz bir tülbendin üstüne yayılır ve tülbent kapatılarak mide bölgesine yatırılır. Isıyı tutucu büyücek bir bezle kompres tespit edilir ve sıkıca örtülür.

Kompresin etki süresi boyunca (en az 2 saat) hasta sıcak yatağında kalır ve sıkıca örtünür. Atkuyruğu buğu kompresi, eğer hasta rahatsız olmuyorsa, gece boyunca da etkilemeye bırakılabilir.

0 yorum: