30 Kasım 2009 Pazartesi

Kanserden koruyan mucize şifalı bitkiler

bağırsak kanseri, brokolinin faydaları, brokolinin yararları, cezayir menekşesinin faydaları, cezayir menekşesinin yararları, demir eksikliği, enginarın faydaları, enginarın yararları, göğüs kanseri, ısırgan otu, ısırgan otunun faydaları, ısırgan otunun yararları, kalsiyum içeren bitkiler, kanı temizliyen bitkiler, Kanser, kanser hastaları, kanser tedavisi, kanserden korunmak, kanserden koruyan bitkiler, kemik erimesi, kemik erimesini önlemek, kirazın faydaları, kirazın yararları, koruyucu bitkiler, meme kanseri, mineral eksikliği, mucize bitkiler, ömrü uzatan bitkiler, Prostat, prostat kanseri, rahim ağzı kanseri, Şifalı Bitkiler, sığırkuyruğunun faydaları, sığırkuyruğunun yararları, vitamin deposu bitkiler

Isırgan otu başta olmak üzere, brokoli ve sığırkuyruğu gibi birçok bitki hem vücudu kanserden koruyor hem de kanser tedavisine önemli ölçüde yardımcı oluyor…

Brokoli; kansere karşı koruma sağlarken, ömrü uzatıyor. Fazla miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine de birebir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, aynı zamanda bir vitamin deposu.

Brokoliyi fazla tüketenlerde ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülüyor, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmıyor. Kadınlarda göğüs kanserini önlüyor.

Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de, spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış olması) önlemesi. Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan ‘indole’ adlı bir madde içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını da engelliyor.

Cezayir menekşesi

Enginar, prostat, meme ve rahim ağzı kanserine iyi geliyor. Tıbbi tedavide kullanılan bazı mucize ilaçlar, bitkilerden elde edilen etken maddeler içermektedirler. Bu konuda gösterilebilecek en önemli örnek, kan kanserine (lösemi) karşı kullanılan, vinblastin ve vincristin alkaloitlerini içeren, Madagaskar kökenli Cezayir menekşesi (Vinca rosea) adındaki bitkidir.

İyileştirici özelliği var

Şifalı bitkiler temizleyici, güçlendirici ve iyileştirici mekanizmaları destekleyici etkileri sayesinde, bedensel, ruhsal ve duygusal boyutların tümünde değişimlerin gerçekleşebilmesinde çok etkili olabilirler. Tüm beden sistemlerini kapsayan böyle bir tedavide, kan temizleyici ve tümör oluşumunu önleyici bitkiler, en önde gelenlerdir.

- Kiraza rengini veren maddenin; göğüs, bağırsak ve prostat kanserine iyi geldiği öne sürülmektedir.

- Domates, kanser hastalarına önerilir.

- Kara turp, kür halinde yenilince, kansere karşı vücudun direncini artırır. Az yenilince, tembel organları harekete geçirir.

- Lahana, bol miktarda B ve C vitaminleri ile kanser oluşumunu önleyen negatif enzimler içerir. Sabah kahvaltısından evvel içilen 1 bardak lahana suyu, sağlığa yararlıdır.

- Maydanoz, kansere iyi gelir.

- Sarımsak ve pancar, kansere ve kansere yatkın vücutlara fayda sağlar.

- Üzerlik otu çayı, kan pıhtılaşması gibi hallerde çok etkilidir.

İyi huylu kitleler

- Uzun süre aynı büyüklükte kalıyor.

- Çapları 1-2 cm’i geçmiyor.

- Kenarları düzenli, hareketli, yumuşak veya orta sertlikte bir özellik taşıyor.

- Ağrıyla birlikte gelişebiliyor.

Kötü huylu kitleler

- Hiçbir neden yokken aniden ortaya çıkıyor.

- Çok kısa sürede büyüyor. Bazen 5-10 cm gibi büyük çaplara ulaşabiliyor.

- Büyüdükçe çevre dokuya uzanarak, hareketi azaltıyor, komşu dokuların şeklini ve işlevini bozuyor.

- Sınırları kolayca belirlenebiliyor.

- Kitlede iyileşmeyen, bir yara oluşabiliyor veya kanama görülebiliyor.

- Genellikle ağrısız gelişebiliyor.

0 yorum: