30 Kasım 2009 Pazartesi

İdrar kesesi iltihabına (sistit) karşı bitki kürü

altınbaşak otunun yararları, atkuyruğunun yararları, ayrıkotu kökünün yararları, bitki kürleri, civanperçeminin yararları, idrar dışkılanırken yakıcı ağrı, idrar kesesi, idrar kesesi iltihabı, idrara çıkma ihtiyacı, idrarda kan, ısırgan otunun yararları, kuşburnunun yararları, mayıs papatyasının yararları, mısır püskülü, mukoza koruyucu bitkiler, sinirliotun yararları, sistit, sistit tedavisi
İdrar dışkılanırken, yakıcı ağrılar hissedilir. Ayrıca, idrar kesesi boş olduğu halde, yoğun biçimde idrara çıkma ihtiyacı duyulur. Bu durumda, civanperçemi, ısırgan otu, altın başak, ayrıkotu kökü, kuşburnu, mayıs papatyası, sinirliot, atkuyruğu bitkileri kullanılabilir.

Soğutulmadan bolca içilen civanperçemi çayı bu tür rahatsızlıkları genellikle ortadan kaldırabilir ama aşağıdaki karışım da etkilidir:

Malzemeler:
2 ölçü civanperçemi,
1 ölçü ısırgan otu,
1 ölçü mayıs papatyası,
1 ölçü kuşburnu.

Hazırlanışı ve kullanımı:
Malzemeler çok ince kıyılarak ölçülür ve iyice karıştırılır. 1 tatlı kaşığı dolusu bitki, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra süzülür. 2 saatte 1 bardak sıcak çay, tamamen iyileşene kadar içilir.

Yakıcı ağrı aşırı düzeyde olduğunda veya idrarda kan görüldüğünde, mısır püskülü gibi mukoza koruyucu bitkiler de karışıma eklenebilir.

0 yorum: