30 Kasım 2009 Pazartesi

Kanın temizlenmesine yardımcı olan şifalı bitkiler

akız otunun yararları, akkız, arctium tomentesum, bedeni zehirli maddelerden arındırmak, deve kengeri, deve kengerinin yararları, devedikeni tohumu, devedikeni tohumunun yararları, dulavratotu, dulavratotunun yararları, evelik otu, evelik otunun yararları, iris germanica, iris kökü, iris kökünün yararları, kan temizleyici bitkiler, kanın temizlenmesi, kanser oluşumu, karaciğer sağlığı, kengel, kengel otunun yararları, kıbbun, kıbbun otunun yararları, menekşe kökü, menekşe kökünün yararları, meryem ana dikeni, meryem ana dikeninin yararları, mezarlık süseni, mezarlık süseninin yararları, mor süsen, mor süsenin yararları, rumex crispus, şevkülmeryem, şevkülmeryem otunun yararları, Şifalı Bitkiler, sığırkuyruğu bitkisinin kökü, sığırkuyruğu bitkisinin yararları, silybum marianum, susam kökünün kökleri, susam kökünün yararları, süsen kökü, süsen kökünün yararları, sütlü kengel, sütlü kengel otunun yararları, uluavratotu kökü, uluavratotu kökünün yararları, uslu kenger, uslu kengerin yararları

Bazı bitkiler, içerdikleri maddelerin kan temizleyici ve normalleştirici etkileri sayesinde bedeni destekleyip kanser oluşumuna neden olabilecek hücrelerin çoğalmasının önüne geçebiliyorlar.

Özellikle, karaciğeri etkileyerek, bedenin zehirli maddelerden arındırılmasını sağlayan bitkiler, bu konuda çok etkili olabilirler:

Evelik otu (sığırkuyruğu bitkisinin kökü = rumex crispus)

Ağustos-Ekim döneminde sökülür ve temizlendikten sonra gölgede kurutulur. Kuruduktan sonra, çok ince kıyılarak saklanır.

Kullanım biçimi: Yarım tatlı kaşığı çok ince kıyılmış kök, 1 bardak soğuk suya eklenir, üstü kapalı olarak, düşük ısıda 10-15 dakika kaynatıldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır ve süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş çay, aç karnına veya öğün aralarında, sıcak olarak içilir. Yoğurtotu veya hindiba ile karıştırılabilir. Hafif müshil etkisi vardır.

Dulavratotu (uluavratotu kökü = arctium tomentesum)

Eylül-Ekim döneminde sökülür, temizlenir ve gölgede kurutulur. Kuruduktan sonra, çok ince kıyılarak saklanır.
Kullanım biçimi: Yukarıdaki gibidir. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

Süsen kökü (mor süsen / iris kökü / menekşe kökü / mezarlık süseni / susam kökünün kökleri = iris germanica)

Eylül-Ekim döneminde sökülür, temizlenir ve gölgede kurutulur. Kuruduktan sonra, çok ince kıyılarak saklanır.

Kullanım biçimi: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış kök, 1 bardak soğuk suya eklenir, üstü kapalı olarak düşük ısıda 10-15 dakika kaynadıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır ve süzülür. Günde 3 bardak taze demlenmiş çay, aç karnına veya öğün aralarında, soğutulmadan içilir. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. (Yukarıdaki 3 bitki kökü, eşit oranda karıştırılarak da kullanılabilir.)

Devedikeni tohumu (akkız / deve kengeri / kengel / kıbbun / meryem ana dikeni / sütlü kengel / şevkülmeryem / uslu kenger = silybum marianum)

Devedikeni tohumu bitkisi, karaciğeri tüm zehirli ve zararlı maddelerden arındırır, karaciğer hücrelerinin yenilenmesini (regenerasyon) destekler, en ağır karaciğer hastalıklarında bile gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

Kullanım biçimi: Havanda hafifçe ezilmiş 1 tatlı kaşığı dolusu tohum, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak taze demlenmiş çay, sabah aç karnına, öğlen yemeğinden yarım saat önce ve yatmadan yarım saat önce birer bardak olmak üzere, soğutulmadan ve yudumlanarak içilir.

0 yorum: