30 Kasım 2009 Pazartesi

Göz, el ve ayak şişmeleri için şifalı bitki çayları

adaçayı, atkuyruğu çayı, ayaklarda şişme, binbirdelik otu, bitki harmanı, eğir kökü çayı, ellerde şişme, Frenk kimyonu, göz kapaklarında şişme, gözlerde şişme, ısırgan otu çayı, kandaki zararlı maddeler, ödem rahatsızlığı, ödemleri çözmek, papatya, pelin otu çayı, şifalı bitki çayları, sinirli ot çayı, vücutta sıvı birikmesi, zararlı asitler
Günümüzde sıkça karşılaşılan ve vücutta sıvı birikmesiyle oluşan ödem rahatsızlığı göz kapaklarında, el ve ayaklarda şişme şeklinde kendini gösterir. Uzmanlar, oldukça ciddi bir hastalık olan ödemleri çözmek için bedeni ve kanı zararlı maddelerden ve asitlerden arındıran şifalı bitki çaylarını tavsiye ediyor.

İşte uzmanlardan, ödemi çözüp bedeni ve kanı zararlı madde ve asitlerden arındırmak için şifalı bitki çay önerileri…

Atkuyruğu çayı

Günde 2-3 bardak, aç karnına, tatlandırılmadan içilir. 5-6 günlük bir kürden sonra, 2-3 gün ara verilip, yeniden 5-6 günlük bir küre başlanır. 2-3 kür yeterlidir.

Isırgan otu çayı

Günde 2-3 bardak, aç karnına, tatlandırılmadan içilir. 2-3 haftalık bir kür yeterlidir.

Eğir kökü çayı

1 bardak, gün boyuna yayılarak, yudum yudum içilir. Bu kür 2 haftadan fazla sürdürülmemelidir.

Sinirli ot çayı

Günde 3-4 bardak, aç karnına, tatlandırılmadan içilir. 2-3 haftalık bir kür yeterlidir.

Pelin otu çayı

Günde 1-2 bardak, öğün aralarında, tatlandırılmadan içilir. En fazla 1-2 hafta kullanılmalıdır.

Bitki harmanı

Isırgan otu, Frenk kimyonu, binbirdelik otu, papatya ve adaçayı, ince kıyılmış olarak eşit oranda karıştırılır. 2-3 çay kaşığı dolusu bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak çay, biraz bal ile tatlandırılarak, öğün aralarında içilir. 3-4 hafta boyunca kullanılabilir.

0 yorum: