30 Kasım 2009 Pazartesi

Doğanın her hastalığa çaresi var

adet sancısı, adet sancısını dindirmek, adet sancısını geçirmek, araç tutması, araç tutmasını önlemek, artirit, astım, bitkilern yararları, bitkisel ilaçlar, çölyak hastalığı, doğal şifa kaynakları, doğal tedaviler, enginarın yararları, felç, hangi bitki hangi hastalığa iyi geliyor, hastalıklar, hastalıkların çareleri, laktoz dayanıksızlığı, meyan kökü, safra kesesi taşı, stres, stresi önlemek, stresi önleyen bitki, tarçının yararları, tiroid hastalığı, ülsere iyi gelen bitki, zencefilin yararları

Doğada muhakkak her hastalığa ve rahatsızlığa iyi gelen bir veya birkaç tane bitki mevcuttur. Uzun yıllardır birçok hastalığa karşı tedavilerde kullanılan bitkilerden hangilerinin hangi hastalıklara iyi geldiğini merak ediyorsanız işte cevapları…

Tiroide midye

Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır. İçerdiği selenyum minerali, tiroit bezlerinin normal işleyişi için gereklidir.

Felçliler için turunçgiller

C vitamini zengini turunçgiller, içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde, atardamarların ve kalbin zarar görmesini önlüyor. Portakal, içerdiği folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde sağlıklı alyuvar hücrelerinin çoğalmasına neden oluyor.

Astıma soğan

Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele ediyor. Kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini önlüyor. Soğan; kemik erimesine de iyi geliyor.

Artirite enginar

Enginarın en büyük özelliği, toksinleri temizleme yeteneğidir. Bu nedenle, artirit ve romatizması olan hastalara özellikle tavsiye ediliyor. Cynarine adlı madde, karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor.

Ülsere lahana

Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki yaratır. Yüksek oranda C vitamini içerir. Kırmızı lahana, vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir. Kanseri önleyici etkiye sahiptir. Çiğ olarak, salatalara katılması tavsiye edilir.

Strese meyan kökü

Anti virüs etkisi vardır. Karaciğeri korur. Adrenalin salgılanmasını dengeler. Stresle başa çıkabilmek için gerekli olan kortizol hormonunu salgılatır.

Adet sancısına tarçın

Koli basilinin üremesini önler. Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde, hem nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına oldukça iyi gelir.

Araç tutmasına zencefil

Sindirime yardımcı olur. Mide bulantısını giderir. Enerjiyi artırır. Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır.

Laktoz dayanıksızlığına badem

Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir. Bu nedenle, laktoz (süt şekeri) dayanıksızlığı bulunan ve günlük gıdalar yiyemeyen kişiler için, badem ideal bir besin kaynağıdır.

Çölyak hastalığına kestane

Önemli bir enerji kaynağıdır. Kolayca sindirilebilir. Çölyak hastaları için kestane, buğday içermeyen un kaynağı olabilir. E ve B6 vitaminleri içerir. Yağ oranları düşüktür.

Safra kesesi taşına C vitamini

Taze meyve, turunçgillerden herhangi bir meyve, kivi, biber, domates, patates, bol sebzeler gibi C vitamini içeren yiyecekleri artırın. Bunları yiyerek, safra kesesinde taş oluşmasına engel olabilirsiniz. 9 bin kadın üzerinde yapılan bir araştırmaya göre; kanlarında yüksek oranda C vitamini bulunan kadınların, kanlarında az oranda C vitamini olan kadınlara nazaran safra keselerinde taş olma riski yarıya iniyor. Bunun için bol sebze – meyve yemekte yarar var.

Gebelikte böğürtlen

E vitamini içerir. Vücuttaki zararlı besin atıklarının temizlenmesini sağlar. C vitamini boldur. Cenini korur.

0 yorum: