30 Kasım 2009 Pazartesi

Ceviz, susam ve mısır kanseri önlüyor

akciğer kanseri, anti-kanserojen madde, cevizin yararları, E vitamini içeriği, Gamma-tocopherol formu, Gammatocopherol bileşimi, kanser tedavisi, kanseri durdurmak, kanseri önleyen bitkiler, kanserli hastalar, kemoterapi, kemoterapinin yan etkileri, mısır yağının yararları, mısırın yararları, prostat kanseri, radyasyon terapisi, radyasyon terapisisinin yan etkileri, sağlık sorunları, susam yararları

Yapılan araştırmalar, susam, ceviz ve mısırda bulunan E vitamini içeriğinin akciğer kanserinin ve erkeklerde sıkça karşılaşılan prostat kanserinin oluşumunu önlediğini ortaya çıkardı.

ABD’li bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, ceviz, susam ve mısırda bulunan E vitamini prostat ve akciğer kanserini durduruyor.

Purdue Üniversitesinde yapılan araştırmada, doğal olarak bitki çekirdeklerinde bulunan E vitamini formunun, laboratuarda kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyerek kanseri durdurabildiği ve sağlam hücrelere zarar vermediği belirlendi.

Yeni anti-kanserojen madde

E vitamini tabletlerinde bulunmayan Gamma-tocopherol formu, ancak doğal yollardan alınabiliyor. Bu formun gelecekte yeni bir anti-kanserojen madde olarak kullanılabileceğini söyleyen Dr. Qing Jiang, laboratuarda etkili olan bileşimin canlılarda da aynı etkiyi göstermesi durumunda hastalara tavsiye edilebileceğini söyledi.

E vitamini üzerinde 75 yıla yakın araştırma yapıldığı ve E vitamininin 8 formunun saptandığı biliniyor. Kemoterapinin yerini alabileceği düşünülen Gammatocopherol bileşiminin kanserli hastaları kemoterapi ve radyasyon terapisinin yan etkilerinden de koruyabileceği belirtiliyor.

2000 yılında yapılan bir başka araştırmada, Gamma-tocopherol maddesinin iltihaplanmayı önlediği belirlenmişti.

Fazlası zarar

Bilim adamları, susam ve mısır yağında da aynı maddenin bulunduğunu ancak, mısır yağının çok fazla kullanılması durumunda içeriğinde bulunan linolik asidin kanser hücrelerinin çoğalmasına yol açabileceğini belirtti.

Aynı zamanda ceviz ve susamın fazlaca yağ içerdiği, çok fazla tüketilmesi durumunda başka sağlık sorunlarına yol açabileceği de söyleniyor.

0 yorum: