30 Kasım 2009 Pazartesi

Adet sancısı ve adet kanaması için bitkisel reçeteler

adet düzenleyici bitki kürleri, adet düzenleyici bitki kürü, adet kanaması, adet kanaması için bitki kürleri, adet kanaması için bitki kürü, adet kanaması için bitkisel reçeteler, adet kanamasını engellemek, adet sancısı, adet sancısı için bitkisel reçeteler, adet sancısı kürü, adet sancısını engellemek
Hanımların periyodik olarak canlarını yakan, yaşam düzenlerinin bir parçası haline geldiği halde hiç karşı karşıya kalmak istemedikleri adet sancısı ve adet kanamalarını önlemek mümkün olmasa da bitkisel reçeteler vasıtasıyla etkilerini en aza indirmek mümkün. İşte adet sancılarına iyi gelen, ağrıları azaltan bitkisel tedaviler…

Adet sancısına iyi gelen bitkiler

Muz: İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır. Doğal bir ağrı kesici gibidir.

Tarçın: Koli basilinin üremesini önler. Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde hem boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına iyi gelir.

Tuzsuz tereyağına 1 çorba kaşığı bal ve aynı miktarda çemen katıp macun haline getirin. Adetten önce 1 kaşık yutun. Sancılar hafifleyecektir.

Adet kanamasının çok olması durumlarında aşağıdakileri yapabilirsiniz

1. Kişniş ve nane kaynatıp içilir.

2. 100 gr Mersin ağacı tohumu, 50 gr kişniş, 20 gr sığırdili otu, 50 gr sumak. Bu malzeme 1 litre şu içinde kaynatılır. Şeker konur ve soğuk olarak içilir.

3. Kereviz ve maydanoz beraberce kaynatılır. Çıkan su buzdolabında 24 saat bekletilip aç karınla 3 gün boyunca birer bardak içilir.

Adet kanamasını söktüren bitki kürü 1

Malzemeler:
- 2 baş kereviz,
- 4 çorba kaşığı hindiba,
- 1 çorba kaşığı çemen,
- 3 çorba kaşığı anason

Hazırlanışı:
Malzemeler güzelce kaynatılır, buzdolabında 4-5 saat bekletilir. 1 hafta boyunca her gün 1′er bardak içilir.

Adet kanamasını söktüren bitki kürü 2

Malzemeler:
- 30 gram kereviz tohumu,
- 30 gram hindiba tohumu,
- 30 gram ısırgan tohumu,
- 30 gram çemen,
- 60 gr kuru üzüm,
- 1 kuru incir,
- 9 gr anason,
- 9 gr Udihindi.

Hazırlanışı:
Malzemeler yarım su bardağı suyun içinde kaynatılır. Maddelerden sert olanlarını havanda toz haline getirip katın. Boza kıvamına gelince şeker katarak 1 çay bardağı içilir.

Adet sancısı kürü

Tuzsuz tereyağına 1 çorba kaşığı bal ve aynı miktarda çemen katıp macun haline getirin. Adetten önce 1 kaşık yutun. Sancılar hafifleyecektir. Bademcik iltihabı Adaçayıyla bol gargara yapın.

Adet düzenleyici bitki kürü 1

Malzemeler:
- Beşparmak otu kökü,
- Civanperçemi,
- Çoban çantası,
- Saplı meşe kabuğu.

Hazırlanışı:
Bütün malzemelerden birer çay bardağı alınarak bir kaba konur ve karıştırılır. Yeteri kadar su eklenerek kaynatılır. Soğutulduktan sonra içilir

Adet düzenleyici bitki kürü 2

Malzemeler:
- Bal,
- Hardal tohumu,
- Nane,
- Yabani kereviz.

Hazırlanışı:
Bir çay bardağı toz haline getirilmiş hardal tohumu ve nane bir tutam yabani kereviz alınarak bir kaba konur. Yeteri kadar su eklenerek kaynatılır. Soğutulduktan sonra bal ile beraber içilir.

0 yorum: