9 Şubat 2008 Cumartesi

MUCİZE FORMÜLLER SUNA DUMANKAYA'DAN

Lekelere portakal
Taze bir portakalın dış kabuğunu hafifçe kazıyıp lekelerinize ovarak sürün. Lekeler zamanla çıkacaktır.
Kırışıklıklara nar çekirdeği
Birer tatlı kaşığı yoğurt ve yaş mayayı karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Akşamları da cildinize organik nar çekirdeği yağı ile masaj yapın. Bu arada dışarı çıkarken, cildinize güneş koruyucu ürünler sürmeyi de ihmal etmeyin.
Kıl dönmesine toz şeker
Kese yapmanız gerekiyor. Bu sayede kıl kökleri daha rahat çıkar. Bir kase toz şeker ve yumurta akını karıştırıp vücudunuza sürün. Bunu ovarak çıkarın. Duştan çıktıktan sonra limon suyuyla masaj yapıp pudra sürün. Bu işlemi haftada bir kez yapın.
Kansızlığa kara üzüm
Saçlarınız için iki bıldırcın yumurtası, yarım olgun avakado ve bir kahve fincanı susam yağını karıştırıp, saç diplerine sürün. Streç filmle sarıp, en az iki saat bekletip, yıkayın. Bu karışımı haftada bir uygulayın, saçlarınızın güçlendiğini göreceksiniz. Kansızlık için de bol bol taze kara üzüm yemelisiniz.
Sivilceler
Sivilce sorununu, bozuk beslenme düzeni ve stresin yanı sıra sigara ve alkol kullanımı da tetikleyebilir. Bu nedenle bunların hepsinden uzak durmaya özen gösterin. Bu arada bir çay kaşığı pirinç nişastası, yarım çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı elma sirkesini karıştırın. Zeytinyağlı sabunla yıkadığınız yüzünüze maske sürün. 20 dakika bekletin. Yıkadıktan sonra bir şişe maden suyuna yarım limon sıkıp, cildinizi bununla silin.
Batık tırnağınız varsa kafur banyosu yapın
Bir kova sıcak suya yarım kase nane ve 20 gram kafur atıp kaynatın. İyice kaynadıktan sonra bir süre ılıklaşmasını bekleyin. Bu suda ayaklarınızı 30 dakika bekletin. Ardından bir çorba kaşığı vazeline beş dövülmüş aspirin karıştırıp, masaj yaparak ayaklarınıza sürün. Ama bir uzmana görünmeyi de ihmal etmeyin
Kaşınan ayağa sarmısak
Ayaklarınızda egzama veya mantar olabilir. Doktora görünün ama rahatlamak için şu formülü uygulayabilirsiniz: Önce ayaklarınızı deniz suyunda bekletin. İki diş sarmısağı ezip, bir çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp parmak aralarına sürün. Ayağınızı sarın ve bir gece bekletin. Yıkadıktan sonra iyice kurulayıp, doktorunuzun verdiği kremi sürün.

0 yorum: