20 Şubat 2008 Çarşamba

PERVİN BULGAK 'DAN GÜZELLİK FORMÜLLERİ

Gençlik İksiri Bulundu

Nerede o eski, makyaj yapmadan güzel ve ışıltılı ciltlere sahip olan kadınlar?Sorunun cevabı zaten içinde, satır aralarında. Gerçek sermayemiz olan cildimize yapmadığımızı bırakmadık. O da bize matlık, sivilce, leke ve kırışıklık olarak karşılık verdi.Şimdi eski kadınlar etrafta bugünkü kadar çeşitli ürün yokken o buğulu güzelliğe nasıl sahip olmuş bir düşünelim... Eski film yıldızları botoks yokken, ya da pahalı cilt bakımı ürünleri bulunmazken nasıl efsane güzeller olmuşlar?

Peki sihirli formül nedir?
_İlk önce cilt temizlenir. (Ne ile diye soracak olursanız, steril edilmiş süt ile)
_Mısır ve maydanoz tohumlarından elde edilmiş özel olarak geliştirdiğim peeling’le gözenekler temizlenip cilt arındırılır.
_Portakal, kivi ve özel formülümle karıştırılmış maske cildi yenilemesi için 20 dakika ciltte bekletilir.
_Sonra parmakları kelebek gibi hareket eden güzellik uzmanlarınca lifting masajı yapılır.
_Ve cilt canlandırıcı kreminizin uygulaması ile bakımınız sona erer.
Bütün bunlar 30-40 dakikalık bir bakım süresinde cilde uygulanır ve size parlak ve dinamik bir görünüm sağlar.Bu bakımı denemeniz şart…

Bitkisel Maskeler
Çilek= Canlandırıcı etkisi vardır, kuru ciltlere önerilir. Ancak gerici etkisi nedeniyle 10 dakikadan fazla ciltte tutulmamalıdır. 4 çileği ezerek 1 çorba kayığı nemlendirici kremle karıştırın. Bütün yüze ince bir tabaka halinde sürün ve 5 dakika bekletin. Ayda 2 kez uygulamak yeterlidir.
Elma= Özellikle karma ciltlere öneriliyor, zira yüzün yağlı olmayan bölgelerini kurutmaz. 1 kahve kaşığı elmanın içini iyice ezerek, 2 kahve kaşığı nemlendirici kremle karıştırın ve 20 dakika yüzünüzde bırakın. Haftada 2 kez uygulayın.
Limon= Yağlıya yakın normal ve problemli ciltler içindir. Portakal maskesi gibi hazırlanır. Ancak yüzünüzde 5 dakika bekletin ve problemler düzelinceye kadar haftada 2 kez uygulayın.
Salatalık= Sıkıştırıcı ve ferahlatıcıdır. Yağlıya yakın ciltler için idealdir. Salatalığın çekirdeksiz bölümünden 1 kahve kaşığı alıp ezdikten sonra, 2 kahve kaşığı nemlendiriciyle karıştırın. 10 dakika yüzünüzde bekletin. Bu maskeyi ayda sadece 2 kez uygulayın.

Yumurta Maskesi=İki avuç buğday, iki bardak suda ezilir. İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı konulur. Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır ve gülsuyu sürülür.

Etkisi: Kızıl lekelerin ve sivilcilerin giderilmesini sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanır. Bu maske şampuan olarak kullanılabilir, saçların parlamasını sağlar.
KayısıMaskesi= Üç tutam defne yaprağı, bir tutam tarçın kayısı suyunda pişirilir. Bir adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir.Etkisi: Yüzdeki sivilceleri gidermek ve tene tazelik kazandırır. Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç ağarmasını sağlar.

0 yorum: