20 Şubat 2008 Çarşamba

YAŞLARA GÖRE CİLT BAKIMI

Ergenlik çağı ve 20/li yaşlar

Ciltte akne ve yağlanmanın görüldüğü yaşlardır .etkili bir cilt bakımı ile ciltteki yağlanmayı dengeleyip cildin görünümünü pürüzsüz hale getirebiliriz

Sabah ve akşam cildimize uygun ürünlerle yüzümüzü temizleyip toniklemeliyiz.

Yağlı ciltler için üretilmiş,nemlendirici ile cildi nemlendirmeliyiz.

Haftada bir yada iki defa arındırıcı maske kullanarak cildi yağdan ve ölü hücrelerden arındırıp daha canlı görünmesini sağlayabiliriz.

30/lu yaşlarda cilt bakımı

Bu yaşlarda ciltteki yağ üretimi azaldığından ciltte kurumalar başlar.kuruyan ciltte ince çizgiler ve kırışıklar ortaya çıkar ,bundan dolayı bu yaşlarda cildin nem dengesini koruyacak ,cilt tipine uygun nemlendirici seçilmelidir.

Her gün sabah ve akşam ,kremsi temizleyici ile cildimizi temizleyip ,alkolsüz tonikle yüzümüzü silmeliyiz.

Gündüz nemlendiricimiz güneş koruma faktörlü olmalı,göz kremi kullanmaya bu yaşlarda başlamalıyız.ayrıca besleyici özelliği olan gece kremini kullanıp her gece yüz ve boyun bölgenize uygulanıyınız.

40 yaş ve üzeri bakım

Cilt kurumaya başlar ,hassaslaşır ,sarkmalar başlar ve cilt esnekliğini kaybeder.ilerleyen yaşlarda güzel bir cilde sahip olmak istiyorsak,zengin içerikli cilt bakım kremlerini tercih etmeliyiz.

Her gün sabah akşam cildimize uygun temizleyici ve tonikle cildinizi temizleyip nemlendirelim.bu yaşlarda mutlaka göz kremi ve gece kremi kullanılmalı ayrıca haftada bir defa arındırıcı maske uygulayınız.

0 yorum: