20 Şubat 2008 Çarşamba

SİYAH NOKTALAR VE TEMİZLİĞİ

Siyah noktalı cilt yağlı ise günlük temizlik için kükürtlü sabun kullanabilir. Siyah noktalar genellikle ciltlerine bakmayan, temizliğe önem göstermeyenlerde görülür.

Umumiyetle yağlı ciltler de olduğu gibi ,karma ciltlerde, bakımsız ve bazı rahatsızlığı olan kuru ciltlerde de görülebilir. Siyah noktaları olanlar temizliğe, komprese,masaja,maskelere, bakım ve temizliğe daha fazla özen göstermelidir.

Siyah noktaları asla tırnaklarla sıkmayın aksi halde gözeneklerin genişlemesine ve ileride cildinizde delik deşik olmasına meydan verebilirsiniz,ayrıca siyah noktayı çıkartmaya çalışırken kanatmak,etraftaki mikropların kana karışmasına sebep olur ve orada sivilce meydana gelmesine sebebiyet verir ve ufacık bir hatayı bir leke olarak hayatınız boyunca taşımanıza sebep olabilirsiniz.

Siyah noktalar, genellikle burun üzerinde, çenede, alında, burun yanlarında ve bazen de yanaklarda olabilir. Siyah noktalar birkaç tane olabildiği gibi serpme olarak da olabilir. Siyah nokta kuru ciltte görülüyorsa cilt asla sabunla yıkanmamalıdır.

0 yorum: