18 Şubat 2008 Pazartesi

Kepekli saçlar

Durulama Suları – Hızlı ve Etkili

Yıkamadan sonraki durulama suları, özellikle yağlı ve kepekli saçlarda mucizeler yaratabilir. Kuru veya kaşıntılı kafa derisi de, bitkisel katkılı durulamalarla veya elma sirkesi ile rahatlatılabilir. Durulamalar, yıkanmadan sonra uygulanır ve saçlar artık başka bir biçimde yıkanmaz.

-Sirke durulaması, parlaklık ve esneklik kazandırıcı

1 yemek kaşığıelma sirkesi ve 5 damla hintyağı, 1-2 litre sıcak suyakarıştırılır. Saçlar bu suyla durulanır ve kafa derisine masaj yapılır.

-Limon durulaması, yağlı saçlar için

1 limonun ince rendelenmiş kabuğu ve 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış ıhlamur, yarım litre soğuk suya eklenir ve kaynama derecesine kadar ısıtıldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır ve süzülür. 8 limonun suyu ilebirlikte, hepsi bir şişeye veya kavanoza aktarılır ve çalkalanarak 2 gün bekletilir. Saçlar yıkandıktan sonra, 1 litre ılık durulama suyuna, şişedeki sıvının 1/8bölümü eklenir ve durulama yapılır.

-Isırgan otu durulaması, kafa kaşıntısına karşı

¼ litre elma sirkesi kaynama derecesine kadar ısıtılır (ama kaynatılmaz) ve içine bir avuç dolusu ince kıyılmış ısırganotu yaprağı eklenir ve soğuyana kadar demlendikten sonra süzülür. Saçlar durulanırken kafa derisine de masaj yapılır.

0 yorum: