20 Şubat 2008 Çarşamba

CİLDİNİZ İÇİN DOĞAL MASKELER

Sirke ile Gelen Güzellik

Sirke ,cildin dış yüzeyini ölü hücrelerden arındırıp elastiki liflerin üretimini artırır. Soğuk hava nedeniyle yıpranan cilde yumuşaklık ve esneklik kazandırır.30 lu yaşlardan sonra ciltte yenilenme yavaşladığından cilt esnekliğini kaybedip kırışıklara neden olabilir.

Derin Temizlik

Yarım çay bardağı tatlı badem yağının içine 7-8 damla sirke ilave edip karıştırın. Akşamları yatmadan önce 1 ay boyunca haftada 3 defa cildinize sürün bu karışım hücreleri koruyor.

Aknelere Karşı Tonik

Yarım litrelik şişeyi gül yaprakları ile doldurun. Üzerini örtecek kadar sıcak su doldurup ağzını kapatıp 2 gün bekletin. Süzün 1 kahve fincanı sirke ile karıştırın,karışımı bir parça pamuğa döküp cildinize yedirerek sürün kuruyuncaya kadar bekleyip ılık suyla durulayın.

Kil ile Gelen Güzellik

Kış aylarında cildinize haftada bir uygulayacağınız besleyici kil maskeleriyle koruyun. Kil , cilt kızarıklığını giderir ve cilde pürüzsüzlük kazandırır.

Besleyici Maske

Kil zengin içeriği ile cildi besler. Kil maskesi için 1 avuç kili 2 çorba kaşığı ılık su ve birkaç damla zeytinyağı ile sulandırıp, göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. Eğer cildiniz yağlı ise karışıma birkaç damla limon suyu ilave edin. Eğer cildiniz kuru ise bir tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın 5 dakika bekletip ılık suyla durulayın.

0 yorum: