18 Şubat 2008 Pazartesi

cilt sağlığı için öneriler

Çok az rastlanan normal cilt, ne yağlı ne de kuru bir cilttir. Ama bu durumdaki sağlıklı cildin bakımı da en az sağlıksız, kuru, hasta cildin bakımı kadar önemlidir. Temizleme Su cildin temizlenmesinde kullanılır ama cilt için yararlı bir madde değildir.

Kuru cilt temizliğinde, içinde mineraller bulunmayan bazı kaynak suları cilt bakımı için yararlıdır. Sıcak su, içinde yağ ve asit bulunan hücrelerden meydana gelen cildin hücrelerinin şişmesine sonra dökülmesine sebep olur.

Sabunlar özellikle de içinde sodyum ve potasyum bulunan sabunlar yine bu koruyucu tabakayı yok ederler. Bu yüzden cildi temizlerken çok fazla sabun ve su kullanmamak gerekir.

Normal bir cildin suyla sabunla yıkandıktan sonra doğal koruyucu tabakasını oluşturabilmesi için, cilt temizliğinin üzerinden üç buçuk saat geçmesi gerekir. Bazı durumlarda bu süre daha da uzun olabilir.

Koruma

Normal cildin de soğuğa, sıcağa, kuru havaya karşı korunması gerekir. Bu sebeple kış aylarında cildi kremlemek, kaybettiği nemi kazandırmak; yaz aylarında güneşin etkilerini azaltacak bakım uygulamak cildi koruyan tedbirlerdir. Bakım Normal cildin genç ve sağlıklı kalması için kremler kullanılabilir. Normal cilt tipine sahipseniz yüzünüze her gece krem süreceğinize, her ay birkaç günlük kürler uygulayabilirsiniz. Belli aralıklarla yapılması gereken cilt bakımı cildinizi canlandırıp yaşlanma etkilerini en aza indirecektir

0 yorum: