12 Şubat 2008 Salı

ARI SÜTÜ

Arı sütü; işci arıların gırtlak bezelerinden salgılanan bir bal emülsiyonudur. Kraliçe arının besini olup, besin değeri son derece yüksektir. Tüm yaşamı boyunca arı sütü ile beslenen kraliçe arının ömrünün uzun olması yapılan araştırmalar sonuncunda kanıtlanmış bir gerçek. Diğer arılar sadece 2 ay yaşarken, kraliçe arının ömrü 6 yıldır. Arı sütüyle beslenen, kraliçe arı inanılmaz büyük, uzun ömürlü, verimli diğer arılara göre daha enerjilidir. Kraliçe arı, sadece arı sütü ile beslenerek günde 3.000 yumurta üretir ve arı sütü kraliçe arıyı sağlıklı ve güçlü tutmak için gerekli besinleri de sağlar. Hayatlarının ilk 2 günü bebek arılar (lavra), işci arılar tarafından yapılan özel bir karışımla beslenirler. İşci arıların yutmadan çiğnedikleri, çiçek tozlarından yaptıkları ve başlarının üstündeki bir bezede sakladıkları özel bir madde ile karıştırdıkları bu maddeye arı sütü denilir. İlk 2 günde, bu kuvvetli protein gıdası bebek arıları (larvaları) küçük bir arıya dönüştürür. Bu işlem gerçekleştikten sonra, işci arılar arı sütü üretimini azaltırlar ve sadece mevcut kraliçe arı ve bir sonraki sefer kraliçe arı olarak seçilen arı için üretime devam ederler. Hem kraliçe arı hem de gelecekteki kraliçe arı olacak arı bu gıda ile beslenmeye devam eder.
Araştırmalar, arı sütünün insan vücuduna da, en az kraliçe arıya sağladığı yayar kadar yarar sağladığını ortaya koymaktadır. Arı sütü, bir çok çeşit etken madde; enzimler, amino asitler, vitamin ve mineraller içermekle kalmayıp, metabolizma için çok önemli olan panteik asit asetilkolin, protein, bağışıklık sistemini güçlendiren ve ruhsal-fiziksel dayanıklılığı artırıcı bir yağ asidi olan 10-HDA, sepanin asit , hastalıkların iyileşme döneminden sonra sindirimi düzenlemek ve iştahı açmak için çok ideal olan oleik asit içermektedir..
Bu faydalı maddeleri yüksek oranda içerdiği için, vücudu strese ve dış etkenlere karşı güçlü kılmakta ve onun anti-bakteriyel ve antibiyotik özelliği ise soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı korunmamıza yardımcı olmaktadır.
Arı sütü bir doğa harikası olarak; vucudumuza yararları saymakla bitmiyor. .Bronşiyal Astım · Akciğer Hastalıkları · Uykusuzluk · Mide Ülseri · Böbrek Hastalıkları · Kırıkların daha hızlı iyileştirilmesi · Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi · Saç, cilt ve tırnakların beslenmesi ve güçlendirilmesi · Sindirim sistemini sağlıklı tutmak · Üreme ve boşaltım sistemini korumak · Ruhsal ve zihinsel dayanıklılığı artırmak · Düşük Tansiyon · Metabolizmayı canlandırmak, enerji vermek · Yorgunluk
· Soğuk algınlığı ve grip · Strese ve dış etkenlere karşı dayanıklılık · Sinirsel ve ruhsal dengenin kurulması,cinsel gücü atrımak ve daha bir çok faydası bulunmaktadır.
Arı sütü, hem erkek hem de kadınların kullanabilecekleri bir doğal ürün olup, ruhsal ve fiziksel vücudunu dengede tutmak isteyen herkes, özellikle orta yaş ve üzerinde olanlar, menopoz dönemindeki kadınlar, en yüksek fiziksel dayanıklılığı arzu eden sporcu veya vücut geliştiriciler arı sütünü rahatlıkla kullanabilirler.
UYARILAR: Arı sütü bazı kişilerde allerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Kullanım Önerisi: Arı sütü 1000 mg’lık softgeller halinde sunulmuş olup, gıda takviyesi olarak günde 1-2 defa 1 softgel alınabilir.

0 yorum: