2 Şubat 2008 Cumartesi

2008 Yaz Güzeli' siz olun

'2007 Yaz Güzeli' siz olun!
İşte size 2007 Yaz Güzeli olabilmeniz için yirmi öneri...

1. Önce Saçlar
Kış aylarında yıpranan ve kırılan saçlarınızın yaz aylarında bakımlı görünmesi için saçlarınızın uçlarından aldırmalı ve kuruyan saçlarınızın canlılığını kazanması için bakım yaptırmalısınız.

2. Diyet yapın
Kışın kıyafetler altında kalan kilolarınızın ortaya çıkma zamanı gelmeden önlem alsanız iyi olur; çünkü kaçacak yer kalmadı. Bir an önce diyete başlamalı ve fazlalıklardan kurtulmalısınız.


3. Egzersize başlayın
Spor yapmaya ne kadar erken başlarsanız o kadar iyidir. Açık havada yürüyüşe çıkabilir, bir spor salonuna yazılabilir ya da evde jimnastik yapabilirsiniz.

4. Sebze ve Meyve mevsimi
Çok fazla yağlı ve kalorili yemeklerden uzak durun. Meyve ve sebze ağırlıklı bir diyet uygulamaya gayret edin. Sağlıksız diyetler yapmaktan kaçının.

5. Uyku güzelliği
Uyku düzeninize dikkat edin. Rahat bir uyku için yatağa girmeden önce günün streslerinden uzaklaşın. Alkol kullanıyorsanız, mümkün olduğu kadar azaltın.

6. Su sağlıktır
Günde 2 litre su için. Yemek yemeden ve yatmadan önce azar azar içerek vücudunuzun ihtiyacı olan suyu sağlayın. Su özellikle yaz mevsiminde terle atılan suyun yerine konması için en ideal içecektir.

7. Tüylerinizden kurtulun
Yaz aylarında kadınların en büyük sorunlarından biri olan tüylertden kurtulma vakti geldi. Özgürce hareket etmek için ağda, jilet ya da epilatörler yardımıyla tüylerinizi alın.

8. Ter izine dikkat
Çok fazla terlemekten koltuk altında ter izi oluşmasından şikayet edenler, koltuk altına botoks yaptırabilir. Botoksla terleme yüzde 90 oranından önlenebiliyor.

9. Bronz bir ten
Kumsala indiğinizde bembeyaz bir tenle güneşlenmek istemiyorsanız bronzlaştırıcı kremlerle renginizi koyulaştırıp mayo ya da bikiniye hazırlanabilirsiniz.

10. Cildiniz nefes alsın
Isı değişiklikleri nedeniyle gerilen ve kuruyan cildinizi korumak için haftada bir kez peeling yapın. Kullanacağınız ürünler için cilt hastalıkları uzmanı, cilt terapisti veya ürün danışmanlarından destek alın.

11. Ayaklarınıza iyi davranın
Sakladığınız ayaklarınız yazın gelmesiyle birlikte ortaya çıkacağına göre onlarla ilgilenme vakti geldi. Pedikür yaptırın ya da evde kendiniz yapın.Tırnaklarınızı ise ojeyle daha estetik hale getirin.

12. Elleriniz özen ister
Ellerinizi sıcak suyun içinde beş dakika kadar tutun. Sonra bir törpü yardımıyla tırnak kenarındaki fazlalıkları itin. Tırnak etlerinizi kendiniz kesmeyin. Yatmadan ellerinize mutlaka yumuşatıcı bir krem sürün.

13. Selülitlerinizden kurtulun
Bacak ve kalça bölgenize ard arda sıcak ve soğuk su uygulayarak kan dolaşımını hızlandırın. Ardından selülit için özel üretilen kozmetik kremleri masajlarla selülitli bölgelerinize sürebilirsiniz.

14. Işıltılı güzellik
Yaz mevsimine özel makyajlar hakkında bilgi edinin ve sezonun modası olan renklerde kozmetik ürünler almaya özen gösterin.

15. Çiçek açın
Yazın tüm güzelliklerini kıyafetlerinize taşımaya hazır mısınız? Bu yıl çiçekli desenler çok moda. Gardırobunuza çiçekli etekler, tişörtler ve bluzlar ekleyin.

16. Doğru bikini
Sıcak havalarla birlikte mayo ya da bikini alma zamanı da geldi. Vücut tipinize uygun bir mayo ya da bikini seçin.

17. Vücut bakımı
Kışın ihmal ettiğiniz vücudunuzu her banyo sonrası hoş kokulu yağlarla nemlendirebilirsiniz. Bu tip yağlarla cildiniz yumuşacık olur ve kendine gelir.

18. Detoks yapın
Yaza hazırlanmanın yollarından biri de detoks. Vücudu kuşatan toksinlerden arınmanız için detoks yaptığınız günlerde egzersiz yapın, sigaradan uzak durun. Et, süt ve süt ürünlerini tüketmeyin.

19. Koruyucu kullanın
Bazı ciltler hassas olduğundan güneşin çıktığı ilk günlerden itibaren lekelenmeye başlar. Güneşin yaşlandırıcı etkisine karşı cilt tipiniz ne olursa olsun mutlaka koruyucu kullanın.

20. Ruhunuz ışıldasın
Bedeninizi yaza hazırlarken ruhunuzu da unutmamalısınız. Güneşin içinizi kıpır kıpır hale getirdiği bugünlerde mutlu olmak için çaba harcamalı, hayattan zevk almaya çalışmalısınız.

0 yorum: