16 Şubat 2008 Cumartesi

Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın

İSTANBUL (İHA) - Eyüp Devlet Hastanesi Diyetisyeni Pınar Akkuzu, diyetin bireylerin yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan günlük besin öğesi ihtiyaçlarını dengeli ve düzenli karşılamaları anlamına geldiğini söyledi. Akkuzu, diyet yapmanın, ”aç kalmak” olmadığını vurgulayarak, her bireyin kişiye özel olması gerektiğini belirtti.

İnsanların rastgele diyet yapmamaları gerektiğini, en iyi diyetin en düzenli ve en dengeli beslenmeye geçilerek yapılabileceğine işaret eden Diyetisyen Pınar Akkuzu, Online Sağlık’a (www.onlinesaglik.com) yaptığı açıklamada, diyetin bireye özgü ve uygun kalorilerde hazırlanmış olmasının önemli olduğunu bildirdi. Çeşitli yerlerden bulunarak yapılmaya çalışılan zayıflama diyetlerinin başkalarının kalıplarına göre ya da çok düşük kalorilerde ve dengesizce düzenlenmiş olabileceğini kaydeden Akkuzu, “Her diyet herkese uygun değildir. Dünya üzerinde 20 bin üzerinde zayıflama diyeti olduğu söyleniyor. Bu diyetlerde vaat edilenler bazen kandırmaca boyutlara ulaşıyor” dedi.
öneriler, doktor, isterken, olmayın, sağlınızdan, tavsiye, tedavi, zayıflama
Pınar Akkuzu, düşük kalorili diyetlerin su kaybına yol açarak kısa zamanda çok kilo verdiriyor izlenimi uyandırdığını, ayrıca insanları uzun süreli ve çok düşük porsiyonlarla besleyerek aç bıraktıklarını, böylece kan şekerlerinde düşüşlere neden olduklarını anlattı. Akkuzu, kan şekerinde normalden farklı seyredebilecek dalgalanmaların başta beyin olmak üzere bütün hayati organların etkileyebileceğini belirtti.

0 yorum: