11 Şubat 2008 Pazartesi

TERMAL SU (KAPLICA) TEDAVİSİ

Ülkemiz termal kaynaklar açısından tam bir cennet ve şifa kaynağı bir ülke. Pek çok insan özellikle ağrılı bir durum söz konusu ise veya normal yollardan bir çözüm bulamış ise hem deva bulmak hem de aslına iyi bir tatil yapmak için termal tesislere akın etmekteler. Hatta özellikle fiziktedavi ve rehabilitasyon Uzmanları gerekli gördükleri hastaları termal tesislere yönlendirmekteler. Ama tabi her hasta termal tesislere gidemez. Özellikle yüksek tansiyonu olanlar ve kalp hastaları sıcaklıktan ve suyun basınçlı olmasından dolayı rahatsız olacağından termal tedavi alması pek uygun olmaz. O yüzden termal tedavi alacak hastaların detaylı bir sağlık kontrolünden geçmesi gerekebilir. Termal tedavinin kullanıldığı alanlar.
Ağrılı romatizmal hastalıkların, kireçlenmelerin
Deri hastalıklarının
Böbrek ve idrar yolu hastalıklarının
Stres ve strese bağlı rahatsızlıkların
Mide, bağırsak ve safra kesesi hastalıklarınıntedavisinde termal suyun çok büyük yararları vardır.Hidroterapide kullanılan yöntemler hastalığın oluştuğu bölgeye göre değişir. Suyun ısısı ve basıncı, banyo süresi, masaj için kullanılan araçlar hastalığa bağlı olarak farklılıklar gösterebilir.
Termal suyun faydalarını artırmak amacıyla suyla birlikte farklı bitkiler ve mineraller uygulandığında ise suyun 1001 mucizesine yenilerinin katıldığı kanıtlanmıştır. Suyla birlikte uygulanacak mucizevi terapilerden bazıları şunlardır.
Küçük hindistan cevizi ağacı tohumu: Terlemeyi sağlar
Sarı papatya: Cildi pürüzsüzleştirir, gözenekleri açar; uykusuzluk ve hazımsızlık problemlerini çözer
Biberiye: Kan dolaşımını arttırır
Zencefil: Kasları gevşetir, cildi renklendirir, dolaşımı hızlandırır
Sülfür: Aknelere iyi gelir
Ölü deniz tuzları: Vücudu yeniler.Isırgan otu/Rezene: Ciltteki pürüzleri yok eder.
Adaçayı: Ter bezlerini uyarır.
Çam özü: Terlemeyi hızlandırır, cildi yumuşatır, kızarıklıkları geçirir.

0 yorum: