11 Şubat 2008 Pazartesi

SELÜLİT ARTIK PROBLEM DEĞİL

Hangimiz pürüzzsüz bir tene sahip olmaz istemezki. Pek çoğumuz cilt porblemleri, saç dökülmeleri, selülit gibi sorunlarla boğuşup duruyoruz. Özellikle selülit bir çoğumuzun en büyük sorunu. Selüliti oluşturan birçok sebep mevcut. Bunların başında kafein, östrojen, doğum kontrol hapı, gebelik, sigara, hormonal bozukluklar, çok sık kilo alıp vermek, beslenmede doymuş yağ miktarının fazlalığı ve lenf sisteminin yetersizliği bulunuyor. Selülitten kurtulmak için bir çok yöntem var. Kozmetik ürünleri, çeşitli yağlarla masajlar, Spor faaliyetleri vb. Bir de doğal ürünler bulunmakta. Selülitle savaşmaya hazırsanız size bir kaç öneride bulunmak istiyorum. Sağ taraftaki resimde selülitli bir cildin görüntüsü yer almakta.
SELÜLİTE MASAJ TEDAVİSİ
Selülitte özellikle de etkili olan insanın kendi yaptığı drenajdır. Bu nedenle kendi kendinize şu masajı yapın: Masaja okşama hareketleriyle başlayın. Üst uyluklara önce bir, sonra iki elinizle yumuşak bir şekilde aşağıdan yukarı doğru kalçalarınıza kadar masaj yapın. Daha sonra derinizi sıkıştırmadan baş ve işaret parmaklarınızın arasına alın ve yoğurur gibi masaj yapın ve bu arada dizlerin iç tarafını unutmayın. Antiselülit kremlerinin dokulara etkisi, daha önce masaj yapıldığı takdirde iki kat daha fazla olur. Nedeni, lenf ve kanın harekete geçmesidir. Bu masaj işlemini ellerinizle yapmak zor geliyor ise masaj aletlerinden de yararlanabilirsiniz. Masaj aleti ile yapılan masaj pasif jimnastik yerine geçtiği için kan dolaşımını hızlandıracak ve cilt görüntünüzün daha düzgün olmasını sağlayacaktır.
KOZMETİK ÜRÜNLERLE BAKIM
Kozmetik sektörü özellikle son yıllarda çok gelişti. Neredeyse bütün cilt problemlerine uygun ürünler piyasa da bulunmakta. Selülit için de Antiselülit ürnlerinleri mevcut. Bu ürünler direkt olarak cilt altındaki yağ hücrelerine ulaşarak portakal kabuğu görüntüsünün yok edilmesine yardımcı oluyor. Su en iyi temizleyici maddedir. Bol su içmek dokuları zehirli ve atık maddelerden temizler. Ayrıca kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum gibi maddeler dokuları sıkılaştırırlar. Bunların etkisini dışarıdan kullanılan antiselülit ürünleri kuvvetlendirir. Aynı zamanda vücudun atıklardan temizlenmesinde de etkili olur.
SELÜLİT İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER
Malzeme: Rezene, anason ve biberiye.
Hazırlanışı: Selülitlerle yaşamak artık canınıza tak mı etti ? Öyleyse çok kolay hazırlanan bir karışımla sonunda selülitlere ‘elveda’ diyebilirsiniz. Bunun için sabahları, 1 litre suya 1 tatlı kaşığı rezene, bir tatlı kaşığı anason ve 1 tatlı kaşığı biberiye atın. Bu karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı gün boyunca bol limonla tüketin. Selülitlerinizin yok olduğuna ya da en azından gözle görülmeyecek kadar azaldığına şahit olacaksınız.
SELÜLİT İÇİN EVDE YAPILABİLECEK DOĞAL BAKIM ÜRÜNLERİ
Gliserin Jeli
Malzemesi: gliserin 56 gram, su 40 gram, mısır unu 4 gram.
Malzemeleri karıştırın ve iyice karışması için 2 saat bekletin.
Ballı Jel
Malzemesi: Gıda jelatini 3 gram, gülsuyu 34 gram, bal 1 gram, gliserin 50 gram, borik asit 3 gramJelatini gülsuyunda eritin, borik asidi ilave edin, ısırtılmış bal ilave edin. İyice karıştırın, 4-5 saat bekletin. SELÜLİTİ YOK ETMEK İÇİN BANYODA UYGULANMASI GEREKENLER
Daha önce de belirttiğimiz gibi deniz tuzu banyosu çok yararlıdır. Detaylara inecek olursak, 500 gram deniz tuzunu küvete boşaltın. Küvet suyunun sıcaklığı en fazla 37 derece olmalıdır. Banyo süresi 15-20 dakikadır. Küvetten sonra ılık suyla duş alıp, bornoz giyilmelidir. Bu banyo haftada 1 kez yapılabilir.
300 gram bitki karışımı – lavanta, biberiye, atkuyruğu, yalancı iğde, kekik otu, mercanköşk, adaçayı,kekik karışımı küvete eklenir. 15 dakika banyo yapılır. Banyodan sonra masaj uygulandığı takdirde daha etkili bir sonuç alınır.

0 yorum: