9 Şubat 2008 Cumartesi

SAÇ DÖKÜLMESİNE SON



Saçlarınız sürekli dökülüyor mu?
O zaman bu yazıya bir gözatın...
İnsanlığın ortak sorunu olan saç dökülmesi aslında bir cilt rahaksızlığıdır. Eğer ki çok fazla dökülüyorsa saçlarınız mutlaka bir doktordan yardım almalısınız ama bazı dönemlerde ve biraz dökülmekteyse bir kaç sihirli formülle bunun önüne geçebilirsiniz. işte o formüllerden bir tanesi.
3-4 hafta boyunca her gün, bir avuçdolusu ince kıyılmış ısırganotu kökü 8-10 saatboyunca 1-2 litre soğuk suda bekletilir, sonra 3-4 avuç incekıyılmış ısırganotu yaprağı eklenir,kaynama deresine kadar ısıtılır, 10 dakika boyuncademlenmeye bırakılır ve süzülür. Bu suyla kafa derisi ve saçlarbeş dakika boyunca yıkanır ve kafa derisine masajyapılır. Ama her yıkamadan önce, kafa derisine, İsveçŞurubu ve ısırganotu tentürü ile dönüşümlü olarak friksiyonlar yağılır.
Daha ilk haftada saç dökülmesi durur ve tedavi süresinin sonuna doğru yeni saçlar çıkmaya başlar. Dahasonra bu tedavi 3-4 günde bir uygulanırsa, saç dökülmesi uzun vadede önlenmiş olur ve saçlar esneklik, parlaklık kazanarak,sağlıklı bir görünüme de sahip olurlar. Bu tedavi, kepeklenmeye karşı da çok etkilidir.
Saç dökülmesi yaşayanlar saç bakımlarınada çok dikkat etmeliler. Haftada en az iki defa ve ılık suyla saçlarını yıkamalı ve saç diplerine masaj yapmalılar. Ayrıca gereksiz stres sebeplerinden de uzak durmalılar.

0 yorum: