3 Şubat 2008 Pazar

Makyajınızı tazeleyin

Makyajınızı tazeleyin!, ruj
Son kullanma tarihi geçen ürünler gözde ve ciltte enfeksiyon yaratabilir.

Kadınların 3'te 2'sinin aynı makyaj malzemelerini 2 yıldan uzun süre kullandığını açıklayan uzmanlar uyardı: Son kullanma tarihi geçen ürünler gözde ve ciltte enfeksiyon yaratabilir İngiltere'de yapılan bir araştırma, son kullanma tarihi dolan makyaj malzemelerinin kullanılmasının sağlık açısından riskli olduğunu ortaya koydu. Bilim adamları, ruj ve maskaraların bakteri üremesine uygun ortam sağladığı ve makyaj malzemesinin kullanıldığı alanda enfeksiyon gelişmesine yol açabileceği uyarısında bulundu. Londra'daki "College of Optometrists" uzmanları, araştırmaya katılan kadınların 3'te 2'sinin makyaj malzemelerini iki yıldan daha uzun süre kullandıklarını söylediklerine dikkat çekti.

Paylaşmayın!

Bu konudaki en yanlış davranış biçimini sergileyen kadın grubunun 30'lu yaşlarının sonunda, 40'lı yaşlarının başındaki grup olduğunu belirten bilim adamları, bu grubu oluşturan kadınların 5'te birinin makyaj malzemelerini 5 yıldır kullandıklarını bildirdi.

Uzmanlar, kadınların makyaj malzemelerini bir başkasıyla paylaşma alışkanlıklarının da tehlikeli olduğuna, özellikle 24 yaşın altındaki grubu oluşturanların 3'te birinin bunu sıkça yaptığına dikkat çekti.

Dr. Susan Blakeney, "En sık rastlanan, maskaranın taşıdığı bakteriler yüzünden kadınların gözlerinin sıkça kaşınması, sulanması ve kızarmasıdır. Makyaj malzemeleri sık sık değiştirilmelidir" dedi.

0 yorum: