12 Şubat 2008 Salı

KETEN TOHUMU MUCİZESİ

Keten Tomu için mucize bitki tanımlaması yapılması hiç de abartılmış bir tanımlama olmazdı. Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bulunan Keten Tohumunu uzmanlar sıvı şeklinde, salataların üzerine dökerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyorlar. Binlerce yıldır bilinen ve kullanılan keten tohumu özellikle mide-bağırsak sistemindeki sorunların çözümünde, fazla kilolardan kurtulmakta, yüksek kolesterol ve yüksek kan şekeri düşürmekte, kemik zayıflığı, kalp-damar sağlığı, romatizmal hastalıklar, bazı deri hastalıkları, yaralar ve solunum yolu rahatsızlıkları üzerinde olumlu etki yapıyor.
Omega 3 açısından oldukça zengin olana keten tohumu somon balığı kadar Omega-3 içeriyor. Bilindiği gibi bu yağlar özellikle kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyor.
Keten tohumunu cazip kılan bir diğer önemli özelliği, zayıflatıcı etkiye sahip olmasıdır. Tokluk hissi uyandırarak kişinin daha az yemek yemesini sağladığından zayıflamak isteyenlere doğal bir çözüm olarak önerilebilir.
Keten tohumu yağı bağırsakları çalıştırırcı, temizleyici ve iç organların yüzeylerini rahatlatıcı olarak kullanılan bir ürün. Ayrıca cildi yumuşatıyor ve öksürüğe karşı çok iyi geliyor. Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak da kullanılırsa büyük yararlar sağlıyor.
Öte yandan özellikle vejetaryenlerin keten tohumu almaları öneriliyor. Vejetaryenlerin ihtiyaç duydukları B12 vitaminin'nin yüksek oranda bulunduğu tek gıda keten tohumu vejetaryenlerin dengeli ve sağlıklı beslenmesi açısından son derece önem taşımakta.

0 yorum: