11 Şubat 2008 Pazartesi

İNCİ TOZUNDAN GELEN GÜZELLİK

Doğa o kadar zengin bir kaynakki insan oğluna sayısız güzellikler ve muciler sunuyor. İnci de bu geüzellik ve mucizelerden bir tanesi. Bir istirideyinin bir inciyi oluşturması 3 yıl sürüyor. Bu doğal mucizeyi güzellik ve cilt bakımı alanında kullanmamak olmaz tabiki. Araştırmalar sonucunda incinin içinde bulunan bir çok amino asit ve besleyici maddelerin cilt bakımı için mükemmel bir kaynak olduğunu düşünen uzmalar inci tozundan bakım ürünleri geliştirmiş. Eskiden Asya’da hanedan kadınlarının genç görünüm ve güzelliklerini borçlu olduğu inci tozu; protein, yirmiden fazla amino asit ve birçok mineral içeriyor. İnci tozu; kolye yapımında kullanılan gerçek okyanus incilerinin defalarca öğütülüp toz haline getirilmesiyle yapılıyor. Çok ince olan bu toz, gözeneklerin içine nüfuz ederek cilt tarafından kolayca absorbe ediliyor. İnci tozundan üretilen maske cildi derinlemesine temizliyor, pürüzsüz ve elastik olmasını sağlıyor, kırışıklıkların oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor. Haftada iki kere uygulanması tavsiye edilen ürünler % 100 doğal ve hiç bir katkı maddesi içermiyor. inci tozundan yapılan ürünler arasında her cilt tipine uygun nemlendirici, temizleme sütü, göz jeli ve göz kremi bulunuyor. Maskeyi erkekler de rahatlıkla kullanabiliyor. Kolojen yapı taşları ve proteinler değişik görevler üstlenerek cildin taze ve pürüzsüz olmasını sağlarlar. Bunlardan herhangi birinin deformasyona uğraması, cildin görünümünü etkileyerek pürüzlü ve kırışık görünüme sebep olur.
İnci, aynen insanın cilt dokusu gibi, mineral tabanlı organik yapısında çesitli bioaktif moleküller ihtiva eder. İnsan cildi için hayati önem taşıyan yapı taşları ve proteinlerin de arasında yeraldığı yirmiden fazla amino asit ve bir düzinenin üzerinde mineral içeren inci tozunun cildin metabolizmasını hızlandırıp, hücre yenileyici, sıkılaştırıcı, canlandırıcı ve kırışıklık önlemeye yardımcı etkileriyle cildin gençleşmesine katkıda bulunduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Modern biomühendislik teknikleri sayesinde içerdiği doğal aktif maddeleri koruyarak ve cilde nüfuz edebilecek ölçüde rafine edilen inci tozu cilde derinlemesine etki eder.
Uzak doğulu kadınların pürüzsüz ve genç görünümlü ciltlerinin ardında yatan etken olarak bilinen inci tozu 3000 yılı aşkın bir süredir hanedan kadınlarından günümüz modern insanına kadar kullanılagelmiştir. İmparatoriçe Dowager Cixi'nin 74 yaşında iken bile kusursuz ve genç görünümlü olan cildi için inci tozu kullandığı bilinmektedir.
İçerdiği mineral ve amino asitlerin zenginliği açısından özellikle Güney Asya Denizi'nde yetişen istiridyelerden elde edilen incilerle üretileninci tozu ürünleri cildin iyileşme hızının artmasına kırışıklıkların önlenmesine, cildin parlaklık kazanmasına,pürüzsüz bir cildin oluşmasına, cildin güneş ışınlarından korunmasına, hücre yenilenmesine, cildin elastiklik kazanmasına,dolaşımın hızlanmasına, cildin doğal renginin korunmasına, porların küçülmesine, aknelerin küçülmesine , ölü hücrelerin atılmasına, kızarıklıkların azalmasına, çillerin belirginliğinin azalmasına yardımcı olur.

0 yorum: