9 Şubat 2008 Cumartesi

HER DERDE DEVA ELMA SİRKESİ

Kepeksiz Saçlar:
Saçınızı yıkadıkdan sonra,son durulama suyuna elma sirkesi ekleyin.Saçlarınızın kepekden arındıgını ve parlaklaşdığını göreceksiniz.
Akne Tedavisi:

Su ile seyreltilmiş elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın.Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi,antiseptik özelliği ile akneye neden olan mikropları öldürecektir.
Ciltdeki lekelere:
Dörtte bir litre suya,üç çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip,kaynayıncaya kadar ısıtın,ateşi kısın.Başınızı örtüp,yüzünüzü buhara tutun.Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü silin.Haftada iki kez tekrarlayın.
Varisli Damarlara:
Bir bezi elma sirkesine batırıp sıkın.Bezi varisli bölgeye sarın ve 30 dakika bekletin.Bu süre içinde bacaklarınızı yukarı kaldırarak dinlendirin.Sabah akşam tekrarlayın.
Zayıflamak için:
Bir bardak suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1-2 tatlı kaşığı bal katarak,günde 3 kez,mümkünse yemeklerden önce (fazla kilo problemi için de etkili olan elma sirkesi bu amaçla kullanılacaksa mutlaka yemeklerden önce alınmalıdır)kullanılır.
Sabahları aç karnına içtiğiniz bir bardak elma sirkesi-bal kokteylinin içindeki müthiş zenginliğin sağlığımıza yaptığı katkılara bir göz atalım.



-Öncelikle bedeninimiz güçlenir ve bedensel uğraşlara ve strese karşı koyabilecek dayanıklılığı kazanır.Sirkenin içerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde,kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısı da güçlenecektir.Kramplara karşı,kokteylinizi maden suyu ile hazırlayabilir ve her öğünde 1 bardak içebilirsiniz.
Sık sık grip,soğuk algınlığı veya üst solunum yolları iltihabına yakalanan kişiler,bağışıklık sistemleri sirke-bal kokteyli sayesinde güçleneceği için,bu tür sıkıntılardan büyük çapta kurtulmuş olacaklardır.Ama bu tedaviyi aşağıdaki plana göre uygulamakla kalıcı sonuçlara ulaşabilmek mümkün olacaktır.
-Soğuk algınlığı ve grip zamanlarından önce 4 haftalık bir sirke-bal kokteyli kürüne başlayın ve günde 3 bardak için.
-Sirke-bal kokteyli nezleye karşı da bedeni güçlendirecektir.nezleye karşı ayrıca 1 ölçü elma sirkesi 2 ölçü suya karıştırılır,kaynama dercesine kadar ısıtılır inhalasyon tedavisi uygulanır.
-Boğaz ağrısı ve ses kısıklığında, 1 ölçü elma sirkesi ile 3 ölçü ılık su karıştırılır ve saat başı derin gargaralar yapıldıktan sonra tükürülür.Bu gargaraların adaçayı ile dönüşümlü yapılması etkiyi daha da arttıracaktır.
-Öksürüğe karşı,4 yemek kaşığı dolusu akışkan balla 3 tatlı kaşığı elma sirkesini iyice karıştırın.Öksürük gıcığına karşı yarım tatlı kaşığı alın ve yavaş yavaş yutun.Ayrıca,bolca kekik çayını balla tatlandırın ve yudumlayarak için.
-Yüksek kolestrole karşı,günde pek çok kere elma sirkeli-bal kokteyli içilir.Salatalarda öncelikle elma sirkesi kullanılır.
-Gaz şişkinliğine karşı,her öğünde yarım saat önce 1 bardak elma sirkesi-bal kokteyli içerek,sağlıklı bir bağırsak florasinin temelini atın.Bu kokteyle rezene veya frenf kimyonu çayı da ekleye bilirsiniz.
Kabızlığa karşı,günde pek çok kere,1 bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek için.
-Ergenlik sivilcelerine karşı,her yemekten sonra yarın saat önce,içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenmiş 1 bardak suyu için.Yüzünüze buğu banyoları uygulayın: 1 litre kaynar dercede sıcak suya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı dolusu mayıs papatyası ekleyin, 1-2 kere karıştırın ve başınız büyük bir havluyla örterek 5-10 dakika gözlerinizi yumarak bekleyin Yüzünüzü suya çok yaklaştırmayın!
İyileştirici özellikleri
-Besinlerin verimli kullanımını,metabolizmanın sağlıklı işleyişini,vücudun asit alkali dengesini koromasını sağlar.Örneğin kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp,bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar.
Uzun süreli kullanımı eklem ve kemiklerdeki sertlik ve sıkıntılara son verir.
-Sodyumun etkisini yansızlaştırarak yüksek tansiyondan korur.
-Kolestrolü düşürür.İçerdiği doğal asitler ve enzimler kanın da sağlıklı ve ince akmasını sağlar
-Başta damarlar karciğer,böbrekler almak üzere vücudu detoksifiye eder,yağlı-mukus kalıntıları parçalar.
-İçerdiği yoğun potasyum sayesinde hücre büyümesini destekler.
Soğuk algınlıklarında,bronşitte içilebilir ya da buhusu yapılır.
İdrar yolları enfeksiyonlarında,sindirim bozukluklarında,kramplarda,yaban arısı sokmasında,saçta kepekte, uyku bozukluklarında,kulak çınlamasında da kullanılır.

0 yorum: