LEBLEBİ:Sarı leblebi mide suyunu alır.Zayıflamak isteyen de açlığını beyaz leblebiyle bastırabilir.
KABAK ÇEKİRDEĞİ:İdrar zorluğuna iyi gelir.Bağırsak kurtları ve şeritlere karşı da aç karnına gündec bir avuç tüketilmeli.
BADEM:Öksürüğü keser.Şeker hastalarının aç karnına günde bir avuç tüketilmeli.
AY ÇEKİRDEĞİ:Sakinleştirici özelliğiyle gerginlik ve heyecanı giderir.
FINDIK:Kemikleri ve dişleri güçlendirir,enerji verir.
KURU ÜZÜM:Demir içeriği zengin olan ceviz,sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gerekli.İçeriği fosfor ve kalsiyum.
CEVİZ:Potasyum zengini olan ceviz,sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gerekli.İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihin yorgunluğunu giderir.Kemik ve dişleri güçlendirir.Balla karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir.
DUT KURUSU:Enerji verir.İştah açıcı etkisi vardır.İdrarı arttırır.
ÜRYANİ ERİK:Sindirimi kolaylaştırır.
KURU KAYISI:Kansızlığa iyi gelir,cildi korur,gözlere parlaklık verir,bağırsak tembelliğni giderir.
KAVRULMUŞ KAHVE:Dikkati arttırır.
KURU İNCİR:Kalsiyum,fosfor ve magnezyum zenginidir.Kemikleri güçlendiren özelliği vardır.
ANTEP FISTIĞI:Mesane yolundaki kumları temizler,idrar söktürür.Safra kesesi ve böbrek ağrılarına iyi gelir.Öksürük ve bronşiti keser.Direnç verir.
YER FISTIĞI:Mide yanması,ekşimesi ve gastriti önler.Çocukların gelişimi için gereklidir.
0 yorum:
Yorum Gönder