16 Şubat 2008 Cumartesi

Şeker hastalarına iktidar müjdesi

Yapılan araştırmalar, ABD’de yaklaşık 30 milyon erkeğin sertleşme sorunu (ED) yaşadığını gösteriyor. Yine bu hastaların yaklaşık yüzde yetmişinin ereksiyon bozukluğuna yol açabilen dislipidemi gibi (yüksek kolesterol, hiper tansiyon veya şeker hastalığı dahil) diğer genel hastalıkları mevcut.

Kuzey Amerika Cinsel Tıp Kuruluşu’nun (Sexual Medicine Society of North America) Chicago’da düzenlediği güz toplantısında açıklanan bir araştırma Bayer’in geliştirdiği, sertleşme sorununu önleyici vardenafil etken maddeli ilacın, yüksek kolesterol dahil dislipidemisi ve sertleşme sorunu olan erkeklerde başarılı olduğunu gösterdi.

Toplantıda konuşan Brown Üniversitesi’nin Warren Alpert Tıp Okulu’nda Aile Tıbbı Klinik Doçenti Dr. Martin Miner, sertleşme sorununun yüksek kolesterol ile doğrudan ilişkisi olduğunu söyledi. Buna karşın birçok doktorun hayat kalitesini engelleyen bir sorun olan ED’yi tedavi etmediğini belirten Dr. Miner: ”Bu çalışma, yüksek kolesterolü erkeklerde görülen ED’nin başarıyla tedavi edebilmesi için destek sağladı” dedi.

Yapılan son araştırmalar Türkiye’de de yaklaşık 5 milyon erkeğin sertleşme sorunu yaşadığını gösteriyor.

0 yorum: