9 Şubat 2008 Cumartesi

DEPRESYON VE SIKINTIYA DOĞAL ÇÖZÜMLER

YATIŞTIRICI : Aşırı sinirlilik ve depreyon hallerinde ilaç kullanmak istemiyorsanız doğal çözümlerden faydalanabilirsiniz.
1. tarif Ada çayı, ıhlamur, akasya çiçeği, alıç çiçeği, turunç kabuğu, lavanta, biberiye, mentollü nane, oğul otu, karabaş otu, kantaron çiçeği, ökse otu, söğüt yaprağı ve kabuğu, reyhan, lavanta, mercan köşk, gelincik çiçeği, çam yaprağı, yarpuz, papatya, mine çiçeği, mersin yaprağı, çarkı felek çiçeği, fesleğen, taflan yaprağı, şerbetçi otu.Otların tamamı veya bir kısmı aynı miktar karıştırılıp aç veya tok karnına 1-2 su bardağı ballı limonla içilir.2. tarif Alıç meyvesi, hünnap, iğde, lahana, marul, tere otu bol miktarda yenir.3. tarif 50 gr. hindistan cevizi50 gr. zencefil50 gr. anason25 gr. safran çiçeği1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı ılık sütle veya sade olarak içilir.4. tarif 50 gr. kimyon50 gr. havlucan50 gr. mayana25 gr. karanfil1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir.5. tarif 100 gr. tatlı badem içi50 gr. kakule1 kg. bala karıştırılıp aç veya tok karnına 1-2 yemek kaşığı yenir.,
SIKINTIYA : 1. tarif Alıç çiçeği, çarkıfelek çiçeği, melisa yaprağı, ökse otu, oğul otu, karabaş otu, biberiye, mentollü nane, kâfuru otu, lavanta, mercan köşk, limon çiçeği, gül yaprağı, menekşe çiçeği, ardıç tohumu, çam yaprağı,fesleğen,tarhun,ıhlamur ve adaçayı.Otların tamamı veya bir kısmı karıştırılıp çay yerine aç ve tok karnına ballı,pekmezli ve limonlu içilir.2. tarif 50 gr. üzerlik tohumu50 gr. tarçın50 gr. kakule50 gr. karanfil1 kg. bala karıştırılıp aç karnına 3 öğün 1 yemek kaşığı yenir.

0 yorum: