16 Şubat 2008 Cumartesi

Atkı kullanmak kalbe iyi geliyor

ADANA (İHA) - Soğuk havalarda balıkçı yaka kazak giyilmesi ve kalın atkı kullanılmasının, boyundaki damarların dolaşımının yavaşlamasını önleyerek yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları ile uykusuzluğun hafifletilmesine yardımcı olduğu bildirildi.

Kış mevsiminde boyun ve bel omurgalarından şikayet edenlerin sayısında artış olduğunu belirten uzmanlar, boyun omurgası hastalığının aslında insanın yaşam ve çalışma alışkanlıklarından kaynaklanan bir hastalık olduğunu ifade etti. Hastalığa daha çok boyun omurgasının üşümesinin neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar şu önerilerde bulundu:

“Kış mevsiminde balıkçı yaka kazak giyin, kalın atkı kullanın. Boynun sıcak tutulması, boyun yorgunluğunu hafifletmesinin yanı sıra, boyundaki damarların soğuktan dolayı kısılmasının yol açtığı beyindeki kan dolaşımının yavaşlamasını önler, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları ile uykusuzluğun hafifletilmesine yardımcı olur. Ofiste çalışanlar bazen saatler boyunca bilgisayar başında oturuyor ve aynı pozisyonda bilgisayar kullanıyor; eve dönünce de yumuşak koltuklarda saatlerce televizyon
seyrediyor. Bunlar da boyun ve bel ağrılarına yol açıyor. Bilgisayarla çalışanlar ve televizyon seyredenler, gergin kasları gevşetmek için saat başı kalkıp koridorlarda dolaşmalılar.”

Uygun bir yastığın, boyun omurgasındaki normal eğilmeyi koruyacağına da dikkat çeken uzmanlar, yüksekliği 10 santimetreye kadar olan ve gerekli sertlikte ve esneklikte bir yastık tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.

0 yorum: