7 Şubat 2008 Perşembe

VÜCUT KUSURLARINI GİZLEMEK MÜMKÜN

Kimi kadın baseninden, kimi göbeğinden şikayetçi... Bunlara kalıcı çözümler aramak en doğrusu, ancak o süreci kişinin kendini daha iyi hissederek atlatması da mümkün... Kıyafetlerde doğru seçimler yapmayı bilin yeter!





Moda tasarımcısı Tunay Sarız Acar, baseninden, göbeğinden ya da göğüslerinden şikayet eden kadınlar için kişiye özel kıyafetler hazırlıyor. Yurtdışında eğitim alıp çeşitli şirketlerde çalıştıktan sonra, Nişantaşı’nda kendi modaevini açan 38 yaşındaki Acar, vücudun güzelliklerini ön plana çıkararak kusurları gizlemeye yönelik şu tüyoları verdi:





.Basen sorunu olan kadınlar, göğüs altından etek boyuna kadar vücuda oturan, eteği düz inen kıyafetler tercih etmeli.





.Dar omuzlu kadınlar, boyundan askılı, omuzlarını ortaya çıkaracak kıyafetler giymeli.





.Omuzları çok geniş, bel kısmı dar kadınlar, dikkatleri bele çekebilirler. Bel dikişinde oynamalar, fiyonk, kemer gibi aksesuarlar kullanılabilir.





.Göğüsleri çok iri bir kadın, asla yaka ve göğüs dekolteli kıyafetler giymemeli.





.Göğüsleri küçük kadınlar, destekli sutyenlerden yararlanabilir.





.Beli kalın olanların, göğüs altı bölgeleri incedir. Kıyafet en ince yeri vurgulamalı. Bu kısa boyluların da sorununu çözecektir.





.Bacak boyu kısa kadınlarda da bel noktası yukarıda tutulmalı. Asla düşük belli giymemeliler.





.Zayıflığından şikayet edenler, drapeli kıyafetleri tercih etmeli. Verev ve enine drapeler, şifon ve ipekli gibi yumuşak kumaşlarda iyi sonuç verir.





1920’lere dönüş var




Tunay Sarız Acar, 2007 abiye modasında 1920’lerden esintiler olduğunu anlatıyor. Önümüzdeki yıl, kabartma desenli kumaşlar ön plana çıkacak. Çok kabarık ve çok uzun elbiselerin ihtişamını göreceğiz. Yılın renkleri Parliament mavisi ve yeşilin tonları. Pembe ve grinin kirli tonlarıyla kırmızı da 2007’de vitrinleri süsleyecek. Renkli transparan danteller ve el işi ise altın çağını yaşayacak. Ayrıca çiçekler dahil olmak üzere bol bol aksesuar kullanmaya hazır olun.

0 yorum: