7 Şubat 2008 Perşembe

KALÇALARINIZI GÜZELLEŞTİRİN

Türk kadınının tıpkı diğer Akdeniz kadınları gibi en büyük sorunlarından biri olan iri kalçalar bilinçli bir sporla kıskanılası bir güzelliğe kavuşabilir.


En az yüz kadar vücudun tüm detayları da bu kusursuzluğun vazgeçilmez bir parçasını oluşturuyor.







İşte onlarla şeytan çatlatmanın püf noktaları!......



Sarkmış kalçalar:



Egzersiz:



Yere yüzüstü uzanın. Kollarınızı öne doğru uzatın. Bir bacağınızı gergin tutarak yukarı kaldırın ve otuz saniye boyunca pozisyonunuzu koruyun. Yere indirin ve hareketi aynı bacağınızla on beş kez daha tekrarlayın. Sonra diğer bacağınızla hareketi uygulayın.



Sonra sırtüstü uzanın. Ayaklarınızı bir dolabın veya koltuğun altına dayayın. Bacaklarınızı havaya kaldıracakmış gibi gergin tutun. Pozisyonunuzu otuz saniye koruduktan sonra, kaslarınızı gevşetin. Hareketi on iki kez tekrarlayın. Gerek kalça, gerek se karnınız için son derece yararlı bir egzersizdir.



Düşük kalçalar



Egzersiz:



Ayakta durun. Sırtınızı dik tutarak bir bacağınızı arkaya atın, ayağınızı gevşek tutun. Altı saniye pozisyonunuzu muhafaza ettikten sonra ayağınızı yerine koyun, altı saniye dinlendikten sonra hareketi otuz kez tekrarlayın sonra aynı uygulamayı diğer ayağınızla yapın.



Düz kalçalar



Egzersiz:



Ellerinizi yere dayayarak emekleme pozisyonunu alın. Bir ayağınızı geriye doğru havaya kaldırın. Başlangıç pozisyonuna dönün. Hareketi otuz kere tekrarladıktan sonra diğer ayağınıza geçin. Sonra kalçanızı havaya kaldırarak dizlerinizi hafifçe yerden kaldırın ve açıp, kapatın. Bunu da otuz kere yapın.



Selülitli kalçalar



Egzersiz:



Etkileyici ve uzun süreli bir etki elde etmek için diyet, spor ve bölgesel uygulamalar yararlı olur.



Diyet programı önerileri:



Yağlı beslenmeyi önemli ölçüde azaltın. Bol bol taze meyve ve sebze yemelisiniz. Su tutmasına karşı ve toksinlerin atılmasını sağlamak için bol bol sıvı tüketmeli. Hazmı güç ve lif içermeyen besinlerden kesinlikle uzak durmalı. Yağ biriken bölgelerin kaslarını çalıştıracak özel bir jimnastik programı izlenmeli. Bu arada masaj yaptırmakta oldukça yararlıdır. Sert bir lifle aşağıdan yukarıya yapılacak masaj dolaşımı arttırarak orada biriken suların atılmasını sağlar.

0 yorum: