7 Şubat 2008 Perşembe

GÖBEK DANSI İLE GÖBEĞİNİZİ ERİTİN

üz bir mideye sahip olmak için sırtınızın üstüne yatmanıza gerek yok. Ülke çapında kadınlar (ve birkaç cesur adam)karın dertlerini çözmek için saçma sıkıştırma tekrarlarını ve Pilatesi bir kenara atıp eski ve daha eğlenceli göbek dansı sanatını tercih ediyorlar.

Bu efsanevi baştan çıkarıcı hareketler dünün haremlerini ve saraylarını kıvırarak geçti ve kalıplaşmış Orta Doğu restoranları ve kostüm partilerinden sıyrılıp bugünün spor salonlarına ulaştı. New York’ta Crunc’ta Göbek Hareketleri öğreten Reyna Alaca diyor ki “Son zamanlarda Orta Doğu’ya odaklanılması bölgenin s-dansına ve müziğine pozitif bir ilgi getirdi.””Bunu herkes yapabilir. Spor salonlarında kendilerini utangaç hisseden insanlar için iyi bir başlangıç olabilir.”

Göbek dansı, Arapça’da raqs Shargi(“Doğu dansı”) ,aslında düğünleri ve doğum günlerinin kutlamak amacıyla yapılan bir halk dansı ve bu bulaşıcı şenlik ruhu egzersiz yaptığınızı neredeyse unutuyorsunuz. Ama kalçalarla, kaburga kafesi, omuzlar, kollar, göbek ve kafayla izometrik hareketler yapmak geleneksel ve tekno aromalı Orta Doğu müziği nabzınızı arttıracak ve kaslarınızı belirginleştirecek.

Önce, dik, enerjik bir duruş sürdürmelisiniz, omuzlarınız aşağıda ve glutelar sokuşturulmuş.(Bu neredeyse bazılarımız için başlı başına bir egzersiz).Ve temel kalça kaldırma ve indirme hareketi var, bir bacağınız hafifçe kıvrık ve topuğunuz kalkık, bir yandan kalçanızı yukarı aşağı hareket ettiriyorsunuz, verevleri, alt sırtları ve kalçaları çalıştırıyorsunuz.


Gezinmek kalçaları benzer yönde kıvırarak ve güçlendirerek bacakları değiştirerek çalıştırıyor, çoğu zaman zor ve hızlı adımlarla yapıyorsunuz. Omuz gezinmesi için de omuzları ileri geri değiştiriyoruz ve bazen bunu diğer kalça hareketleriyle kombine ediyoruz.(Bu zor, Bir yandan kafalarına vururken bir yandan midesini ovamayan sakız çiğneyemeyen insanlar için çok daha zor)


Kalça çevirmeler ve göğüs kafesi izolasyonları daha aşinadır ve size tipik gece kulübü danslarının aslında göbek dansından esinlenilerek yapıldığını düşündürür. Dans boyunca, kollarınızı güçlü pozisyonlarda tutmalısınız, birini ya da ikisini birden kaldırarak zarif yılan gibi hareketler yapmanız lazım onlarla. Birkaç dakikadan sonra mükemmel şekillenmiş omuzlarınızla kendinizi çok iyi hissedeceksiniz ve üst kollarınız biraz daha şekillenecek.


Reyna’nın öğrencilerinden Beth Bernstein şöyle diyor:
“Aslında, diğer derslere nazaran kasları gerçekten izole ediyor, bu yüzden vücudunuzu şekillendirdiğini hissediyorsunuz.” “Gerçekten eğlenceli. Bu önemli çünkü benim yine gelmemi sağlayan bu.”


Bir dans stüdyosunda, Reyna hareketleri yavaşça öğretirdi, düzgün formda yoğunlaşarak, ama spor salonu dersi daha az teknik içeriyor. “Her şeyi yıkamam çünkü bu büyük bir stüdyo ve (açıklıyor) çalışmak isteyen insanları uzaklaştırıyor” Şaşırtıcı bir şekilde, öğretmeni dikkatle izlemek zorunda kalmanıza rağmen, yeni başlayan biri için hareketlerinin ruhuyla dersi yakalamak ve fiziksel yararlarının tadını çıkartmak kolay- her ne kadar yakın bir zamanda sahneye çıkmaya hazır olmasan da.


Temel hareketlerle ısınıp esnedikten sonra, Reyna sınıfı 20 dakika boyunca motive edici davullu müzik eşliğinde hızlı adımlı durmadan sallama ve yürüme hareketleri yaptırıyor. Kickboksun veya spinningin terli ve kalp çarptıran seviyesine kadar gelmiyor ama bu coşturucu kısım süresinde her kasın görevini yaptığını hissedeceksiniz.

Vücudunuzu kullanmanın bütün bu yeni yollarını öğrenmek bir zihinsel zorluk ve bu da sıkıntıyı ve bitkinliği önlüyor. Ve bir kere bozuk aparalar ve boncuklarla süslenmiş eşarpları deneyimsiz kalçalarınıza sardınız mı o anda en amatör dönmeler sallamalar bile çok cezp edici gözüküyor ve tatmin edici bir çıngırtı çıkarıyor. Bu kadar seksi görünen bir şeyi öğrenmenin ve yapmanın özgüven patlatıcı etkilerinden bahsetmeye gerek var mı? Doğrulmaktaki uzmanlığınızı yatak odanızda göstermek için ölmeniz gibi bir şey değil.

0 yorum: