8 Şubat 2008 Cuma

Dudaktan kalbe

Ruj, kadın cazibesinde çok önemli bir rol oynar. Bir ruj, tebessümünüzü daha çekici kılabileceği gibi, size pespaye bir hava da verebilir. Ancak dudakların sağlıklı ve güzel olması için rujdan önce onlara özel bir bakım uygulamak gerekir.

Özellikle kış aylarında korunmasız dudaklar susuz kalır ve kuruyup çatlar. Ayrıca dudak çevresindeki deri çok hassas ve ince olduğu için mimiklerimiz bu bölgede küçük kırışıklıklar oluşmasına neden olur. Bunları önlemek ya da kapatmak için değişik yöntemler uygulayabiliriz.

Nemlendirici kremler: Eğer her zaman aceleniz varsa ya da makyaj yapmaktan hoşlanmayanlardansanız, yüzünüz için sabah ve akşam kullandığınız nemlendiricinizi dudaklarınız için de kullanabilirsiniz.

Peeling stickleri: Normal bir peeling işlemi dudaklarınıza zarar verebilir ancak özel olarak dudak bakımı için üretilmiş olanları var. Bu yumuşak peeling stickleri dudaklarınızdaki ölü hücre tabakasının atılıp yenisinin oluşmasını sağlar.

Lipstickler: Ruj sürmekten hoşlanmayan ve soğukta ya da sıcakta dudakları çatlayıp, kabuk kabuk için üretilen bu ürünlerin meyveli olanları da var.

Güneşten korunma
UV korumalı stickler: Deniz kenarında ya da dağda kullanmak için idealdir çünkü dudaklarınızı zararlı güneş ışınlarından korumanızı sağlayan UV filtresine sahiptir. Güneş ışığıyla direkt ve yoğun temas hâlinde olacağınız yerlerde mutlaka kullanın. Aksi takdirde ortaya çıkabilecek herpes (uçuk) adındaki dudak enfeksiyonuna yakalanabilirsiniz.

Jel ve serumlar: Dudak çevresi de göz çevresi gibi çok hassas bir bölgedir. Bu bölgenin bakımında uygulanacak ürün de cilt tarafından kolay emilebilen bir ürün olmalıdır. E vitamini ve kolajen içeren jel ve serumları da kullanabilirsiniz.

Rujlar ve dudak kalemleri: Ruj satın alırken ürünün günümüzün yeni nesil rujlarından olmasına, yani bitkisel yağlar ve E vitamini içermesine ve güneş ışığına karşı koruma filtreli olmasına dikkat edin. Bu seçiminiz rujunuzun iz bırakmamasını ve kalıcı olmasını sağlayacaktır. Dudak kaleminiz ise uygulamasında kolaylık olması açısından küt uçlu olmalıdır.

0 yorum: